תוקף מכירת חמץ כשקיים סגר על מקום הימצאות הנמכר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/03/21 15:56 כו באדר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם סגר על שכונות במהלך הפסח במטרה לבלום את הנגיף לא יוצר בעייה במכירת חמץ?

הרי למיטב ידיעתי יש חשיבות שהמכירה תהיה אמיתית לכל דבר ועניין וצריך לאפשר לגוי להגיע בכל עת ובכל זמן שיחפוץ לראות את החמץ שלו. עד כדי כך ששמעתי פעם שאם משפחה מתכוונת לטייל במהלך חול המועד, היא צריכה להשאיר מפתח בקרבת מקום.

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

הגוי יודע מראש שיש סגר וחשש סגר, ועל דעת כך הוא קונה, שיוכל להגיע רק כשהמדינה מאפשרת.

כפי שקניין רגיל חל בחורף, אף במקומות שיש סיכוי רב לשלג שיחסום את הדרך של הקונה מלהגיע לקניינו מיד. שעל דעת כך קנה.

קניין חל לכתחילה גם במצב זה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן