שעור נהיגה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/11/20 12:48 יז בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב.

בעז"ה בקרוב אני רוצה להתחיל שיעורי נהיגה. חברה שלי, שכבר התחילה מזמן שיעורי נהיגה סיפרה לי שבמהלך שיעורי הנהיגה ישנם מקרים שבהם המורה חייב להתערב אם חס וחלילה קורה משהו או שיש חשש שאעשה משהו לא נכון אז הוא יתערב להגה לדוגמא ויזיז את היד וכו..ובמהלך כל המקרים האלה יכול להיוצר מצב של נגיעה. ורציתי לשאול את הרב מה לעשות במצב כזה, אם אין אפשרות ללמוד עם מורה שהיא אישה כיוון שלפי השמועות מסביבי הן לא טובות במיוחד, האם אפשר ללמוד באופן כזה? כי הרי הוא בעל מקצוע וזהו תפקידו.

תודה מראש:)

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. עדיף ללמוד עם מורה (אישה) ולא רק בגלל אפשרות לנגיעה אלא גם בגלל שבשעורי נהיגה יש קרבה, בתוך שיחות שמתפתחות תוך כדי, או בצורך להתמודד עם קושי ומשבר.

2. אפשר להבהיר חד משמעית למורה שאת שומרת נגיעה. הוא ידע איך להתערב בנהיגה שלך בלי לגעת בך. זה לא מסובך לאדם מקצועי.

בהצלחה!