שמירה על השמחה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/10/21 19:06 יא בחשון התשפב

שאלה

שלום.

אני עברתי כמה בתי ספר בשנה האחרונה, והתחלתי ישיבה חדשה לא מזמן.

וקשה לי להיות שמח ולשמור על אופטימיות.

אשמח אם תוכלו לעזור לי

תשובה

שלום.

בחרת מטרה חשובה מאוד. לשמוח ביום יום ולהיות אופטימי זה באמת כדאי, ועוזר לנו להרגיש טוב.

אחד הדברים שיכולים לעזור זה להתייחס למציאות כמו פאזל. יש ביומיום שלנו כמה חלקים: לימודים, משפחה, תחביבים, אתגרים, ועוד. שווה לעשות לעצמך רשימה, ולבדוק מה נחשב בעיניך משהו קשה או מאתגר או מתסכל, ומה נחשב משמח, מספק, מעודד. אנחנו שואפים שיהיו יותר דברים משמחים מדברים מבאסים, ובכל מקרה תמיד אפשר לעשות משהו מהנה אחרי משהו מסתכל, וככה לשמור על הרגשה טובה.

נשמח לחשוב יחד איתך על הרשימות, ולמצוא יחד איתך את הדרכים שיאפשרו לך להרגיש טוב! אתה מוזמן לדבר איתנו בטלפון, בכוכבית 8298, ונוכל לחשוב ולמצוא פתרונות.

כמו כן יש ספר שמאוד יכול לעזור בתחום הזה. קוראים לו "בוחרים להרגיש טוב", ואפשר להשיג אותו בחנויות.

בהצלחה!

אוהד