חוסר משמעות בשירות לאומי - איך מתמודדים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 14/10/21 16:02 ח בחשון התשפב

שאלה

אהלן..אז התחלתי שירות לאומי השנה בוהדרת, עם קשישים..לצערי אני לא מרגישה משמעותית בכלל, ברמה שבא לי לבטל שם כל יום בערך..לא בגלל שקשה , באמת בגלל שאני מרגישה בזבוז זמן..פתאום חשבתי למה לא ללכת לעשות פסיכומטרי כבר? אני רוצה להתחתן בקרוב בעזרת השם ומרגיש לי הרבה יותר משמעותי להתחיל ללמוד ולפרנס את המשפחה שלי בעזרת השם..בסוף בשירות לא עושים משהו משנה חיים, לפי מה שאני חווה.. אשמח לייעוץ, אולי לנקודת ראיה שונה לגבי השירות, כי כרגע אני ממש מתלבטת מה לעשות..תודה רבה!

תשובה

היי אהובה.

תודה רבה על הפניה שלך. את שואלת שאלה חשובה שאני בטוחה שהמון נתקלו בה במהלך השירות. מעריכה מאוד את האומץ לשתף ואת הרצון לברר ולהעמיק!

אני מאוד מתחברת למה שאת כותבת. אנחנו מגיעות עם המון ציפיות לשירות מתוך רצון להיות משמעותיות ולהפוך עולמות, כשבפועל התפקיד שלנו לא תמיד ירגיש כזה. הפער בין הרצוי למצוי יכול להגדיל את התחושה שאנחנו לא חיוניות למרות שלא בהכרח כך הדבר.

הרבה בשירות שמעתי את המשפט ״זה לא התפקיד שמשמעותי, אלא האדם שהופך אותו לכזה״.

אשתף שגם אני הייתי במקום שלך בתקופת השירות. הייתי מודעת לתחושת חוסר המשמעות אבל היה לי קשה לעבור כי לא רציתי לעזוב את החברות.

אז תקופה מסוימת הקדשתי לחפש בכוח נקודות אור ודרכים שאוכל לסייע בהם בקהילת השירות שלי, והצלחתי!

פתאום קלטתי כמה פעולות כ״כ פשוטות שנראות לי לא חשובות בכלל, יכולות לעשות שינוי.

הסתכלתי לילדים יותר בעיניים, ראיתי כמה לשבת איתם בהפסקה יכול להעלות להם את הביטחון העצמי מול שאר החברים, איך לעזור לילד ללמוד למבחן יכול לגרום לו להיות גאה בעצמו, כמה המחמאה הכי קטנה לילדה דחויה יכולה לעשות לה את היום.

אני חושבת שזה הרבה עניין של הסתכלות.

כל אדם הוא עולם ומלואו; ברגע שהצלחנו להשפיע על מישהו- הצלחנו להזיז עולם. וזה המון!

בהמשך השירות שלי הבנתי שבאידיאל הייתי רוצה להיות משמעותית יותר ממה שהתפקיד יכל לספק לי בפועל ועברתי.

וזו נקודה נוספת; נסי לחשוב על השירות האידיאלי עבורך. איך הוא נראה? את קמה בבוקר ולאן את הולכת? איך את רוצה לחזור אחרי יום בתקן? מה התחום שלך? כמה אינטנסיבי את רוצה לעבוד?

יכול להיות שכשתחשבי על האידיאל ותשווי אותו לתקן הנוכחי תקבלי מראה לכמה התפקיד שלך מתאים לרצונות שלך.

אז יכול להיות שהאידיאל זה לחולל שינוי מטורף במדינה, אבל התקן לא מאפשר את זה- לעזוב?

לא. צריך להיות ריאלים. אידיאל הוא אומנם גבוה אבל נסי להיות כמה שיותר עם רגליים על הקרקע.

בנות שירות מהוות תפקיד חשוב במערכת ובתרומה לעם ישראל, אך יחד עם זאת כדאי לזכור שבסוף אלה הדברים הקטנים שעושים שינוי גדול.

את עובדת עם אנשים ועם אוכלוסיה שזקוקה לאוזן קשבת וחברה. יש לך אפשרות לסייע להם ולשפר להם את היום וזה מדהים!

זו תחילת שנה ולא תמיד מצליחים לראות איפה אפשר להגדיל ראש כי בשלב הזה עוד לומדים את המערכת.

במידה ותחליטי להישאר, את יכולה לנסות למצוא דרכים להפוך את התפקיד שלך למשמעותי יותר ו״לשדרג״ אותו.

תוכלי גם לנסות לדבר עם הרכזת שלך על רעיונות שעולים לך לראש, אני בטוחה שהיא תשמח ותעריך לשמוע.

את כבר נמצאת שם, תוכלי לנסות לקחת לך את הזמן להרגיש לעומק את התפקיד ואת הנפשות הפועלות.

חשוב שתהיי מודעת לעצמך ולתחושות שלך, במידה ואת מרגישה שלא טוב לך תהיי עירנית לזה.

תזכרי שבגדול את יכולה לעבור כמעט בכל שלב בשירות (אני עברתי ארבעה חודשים לפני סוף שנה).

קחי לך את הזמן לקבל החלטה מושכלת בנחת. אף אחד לא רודף אחרייך, העיקר שיהיה לך טוב ותהיי שלמה עם הבחירה שלך.

ונכון, הרבה בנות בוחרות שלא לעשות שירות לאומי וללכת ללמוד או לעבוד וזה עניין של גישה.

לי היה חשוב לדעת שתרמתי למדינה שלי בדרך הזו ולדעת שאני מחוייבת למערכת.

כמובן שזה לא נגמר פה ואפשר לתרום למדינה גם בחיים האזרחיים בהתנדבות כזו או אחרת אבל זו החלטה שאת צריכה לקחת עם עצמך.

שירות לאומי זו חוויה חד פעמית וזה בדיוק הזמן שלך להבין ולהחליט איך את רוצה שהיא תראה.

בנוסף, תוכלי לשתף אדם קרוב בהתלבטות שלך, אני בטוחה שתקבלי ממנו נקודות מבט נוספות מתוך ההיכרות שלו איתך.

מאחלת לך המון בהצלחה והחלטות טובות!

מוזמנת לחזור לשאול ומקווה שעזרתי,

ליאת אסתר