שירה של אישה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/01/22 10:12 יט בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם מותר לשמוע זמרת גויה שרה? יש הרבה שירים יפים מחוץ באנגלית ואני אוהב לשמוע שירים באנגלית של זמרות למיניהם.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

באיסור 'קול באישה', אין הבדל בין יהודייה וגויה.

אבל לפי הרב עובדיה: "מעיקר הדין מותר לשמוע קול שירה של אישה ברדיו אפילו אם היא בחיים והוא מכיר את אותה אישה, היות ואין זה קול אישה ממש, אלא חיקוי של קולה על ידי גלי חשמל (שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק אורח חיים סימן קח אות מג). כמובן שכל זה הוא באופן שהמילים של השיר נקיות לגמרי, ולא גורמות לשומע שום הרהור".*

לכן אם שומע באמצעים אלקטרוניים שאין בהם מראה (לא טלוויזיה ווידאו וכד') לפי הרב עובדיה - מותר.

*עיין https://www.hidabroot.org/question/227250

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן