שינוי שבת בר מצווה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 22/09/21 17:34 טז בתשרי התשפב

שאלה

שלום רב.

נתקלנו בבעיה ואשמח לדעת מה אפשר לעשות.

יש לי בן דוד שחוגג בר מצווה והשבת חתן שלו נופלת על השבת חתן של החתונה שלי.

אנחנו לא יכולים לעשות באותה עיר וזה יצר סיטואציה מאוד לא נעימה מבחינת המוזמנים.

רציתי לדעת אם אפשר להזיז שבת בר מצווה (להקדים/לאחר) ואם אפשר אז הסבר למה זה בסדר :)

תודה רבה ושבת שלום!!

תשובה

שלום רב,

ראשית מזל טוב.

ניתן לאחר את שבת בר המצווה ( זה קורה במציאות בשל כל מיני סיבות ).

שבת פרשת בר המצוה נגזרת מהשבוע בו חל יום הולדת שלוש עשרה. . אין הכרח לקיים את חגיגת שבת הבר מצוה דווקא באותה השבת .

כמובן- שהנחת תפילין ושאר המצוות , הוא מחויב ביום בו מלאו לו שלוש עשרה ( זה לא קשור לשבת ) .