שימוש בחדר כושר מעורב עקב סיבות בריאותיות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/05/22 11:06 יט באייר התשפב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה אל כבוד הרב,

מזה כמה שנים לצערי אני סובל מבעיות נפשיות (במעקב אצל פסיכיאטר), ולאחרונה אובחנתי עם בעיות מסתמים בלב.

הקרדיולוג שלי ורופא המשפחה המליצו לי להירשם לחדר כושר, עקב המצב הלבבי ועקב המשקל שלי.

ברם, החדר הכושר שאני יכול להירשם אליו, לצערי: מעורב; פתוח בשבת; עם מוזיקה לועזית.

ניסיתי לבצע פעילות גופנית בדרכים אחרות (כגון הליכה או ריצה) אך לצערי זה לא השיג את התוצאה הדרושה.

רצתי לדעת מכבוד הרב, אם אוכל לקבל היתר ללכת לחדר כושר, כאשר הדבר הכרחי לפי הרופאים לבריאות שלי ולמצב הלבבי שלי.

וכן, אני עלתי במשקל לאחרונה וזה גורם לי לדאבון לב, ולדעתי במידה ואלך לחדר כושר מצבי הנפשי ישתפר.

עלי לציין אל הרב שבעברי הייתי חרדי עד שסיימתי ישיבה קטנה, וכעת אני בגדר "דתי". אני לא רוצה ללכת אל הכושר חלילה הן למען הפריצות או למען המוזיקה, אבל זה הכרחי לפי הרופאים לבריאות שלי, ולדעתי זה הכרחי לבריאות הנפשית שלי.

אבקש מכבוד הרב לא לפרסם את השאלה,

תודה רבה,

נפתלי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה צריך לדבר עם רופא ירא שמים שיאשר את כל הנתונים הנ"ל ובאמת הפתרון היחיד למצבך הבריאותי הוא חדר כושר. לצערנו רופאים חילוניים צודקים באבחון אבל כיוון שאינם מבינים את חומרת הדברים מבחינה הלכתית, על כן הם ממהרים להקל. לכן צריך ללכת לרופא שהוא גם ירא שמים שיאשר שאין פתרונות אחרים.

אפילו אם הרופא הדתי מאשר זאת, יש לברר שעות שאין שם נשים ואפשר למצוא פינה מבודדת מעט. שמיעת המוזיקה זו לא הבעיה, עיקר הבעיה היא מראות של נשים שאינן לבושות באופן צנוע.

רפואה שלמה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ