שאלת חלום מרן עובדיה יוסף

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 13/04/22 21:36 יב בניסן התשפב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

חלמתי על מרן עובדיה יוסף אני חושבת שמתסבר שיש לי קשר משפחתי רחוק אליו והוא סבא שלי. כמו כן שאנחנו נמצאים ביישוב מרוחק כמו כפר.נראה לי שזה היה הוא. כמו כן מרן מדבר בחלום על שלום ואהבת כל אדם באשר הוא כשלצד זה יש זיקוקים או פיצוצי מלחמה במקביל

בחלום. מה זה אומר החלום הזה?

תשובה

שלום רב .

הנני מבין מדברייך שאת ממשפחתו של מרן הרב רבי עובדיה יוסף עליו השלום והוא סבא שלך או סבא רבא ואת זה את כותבת לא כחלק מהחלום שלך אם הבנתי נכון

ואם כן זה קשר קרוב מאוד ולא רחוק וכדאי שתבררי עם בני המשפחה מהו הקשר בדיוק שלך למרן ואשרייך שזכית להיות מיוצאי חלציו.

מרן רבינו עובדיה היה אוהב יהודים משעשע אותם מספר להם סיפורים דורש להם בהלכה ובאגדה והרבה פעמים היה בכוונה גם מצחיק את הקהל.

בגמרא בברכות נ"ז כתוב שכאשרה אדם רואה בחלום את דוד המלך יצפה לחסידות הרואה את רבי יצפה לחכמה את רבי אלעזר בן עזריה יצפה לעשירות ומקובלנו שכאשר אדם רואה צדיק בחלום יש לזה משמעות

ובפרט שרבינו מבקש ממך להרבות שלום , לכן בדקי האם יש מישהו במשפחתך שעלייך לקרב אותו במידת השלום ובכל מעשייך תשתדלי להרבות שלום.

על ענין הזיקוקים או שאלו הדברים הבטלים שיש בכל חלום שאין חלום ללא דברים בטלים או שמטוס עבר בשמים בשעה שישנת או שבערב חשבת על כך או שזה רמז למה שאמר הכתוב מצדיקי הרבים ככוכבים לעולם ועד וראית הבזקי כוכבים לרמוז לך שעלייך להיות במידת הצדיקים מצדיקי הרבים.

כל טוב.