שאלה מעניינת

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 29/06/22 11:21 ל בסיון התשפב

שאלה

למה בתנך אלוקים מדבר לעיתים קרובות עם בני האדם והיום הוא לא מדבר עם אף אחד

תשובה

לשואל שלום רב.

הדיבור הישיר עם בני אדם, שנקרא גם נבואה, הוא ביטוי לרמה רוחנית גבוהה וקשר ישיר מאד עם האל. מדובר גם על האדם הפרטי, אבל גם על המצב הרוחני של העם כולו.

כיום אנו לא נמצאים ברמה זאת, אנו כולנו מחכים ומתפללים מתי נחזור לכך.

ומסופר בגמרא (סנהדרין י"א.):

"פעם אחת היו מסובין בעליית בית גוריה ביריחו ונתנה עליהם בת קול מן השמים יש כאן אחד שראוי שתשרה עליו שכינה (כמשה רבינו) אלא שאין דורו זכאי לכך נתנו חכמים את עיניהם בהלל הזקן "

כלומר היו כאלה שמבחינת רמתם ודבקותם באל היו ראויים לכך, אבל הדור לא היה ברמה הרוחנית המתאימה, ולכן לא זכינו.

בברכה

אפי קיציס