שאלה בנושא מעשרות ופיצויי קורונה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/12/20 00:42 ב בטבת התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

קיבלתי פיצויים מהמדינה בעקבות הקורונה.

ברצוני להשקיע את הסכומים האלו בפיתוח העסק שלי מתוך כוונה בע"ה להרוויח יותר בעתיד.

האם קודם אני צריך להפריש מהפיצויים מעשרות ואז לפתח את העסק ממה שנשאר, או קודם להשקיע בעסק וממה שנשאר להפריש מעשרות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

הפיצוי הוא על נזקים שנגרמו לך ולכן אינך צריך להפריש מהם מעשר כספים.

אם הפיצוי גדול מאד בהרבה מהנזק, תפריש על מה שמעבר לכך.

בהצלחה בעסק החדש, תקפיד בו על ההלכה

דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן