רחל אימנו

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 25/04/22 04:35 כד בניסן התשפב

שאלה

מה הקשר בין רחל ליעקב?

תשובה

שלום רב.

לאבישג השואלת הצעירה ביותר

יעקב אבינו נשלח לחרן על ידי אמו רבקה כדי לברוח מעשיו אחיו וכדי לחפש אישה.

הוא מגיע לחרן ורואה את רחל ילדה צדקת והוא מבין שהיא האישה המתאימה לו . אביה מבקש שיעקב אבינו יעבוד אצלו יום ולילה קיץ וחורף שבע שנים כשכר לשידוך הזה.

יעקב אבינו עובד בשמחה ובנאמנות ויהיו שבע השנים בעיניו כימים אחדים באהבתו אותה.

אביה של רחל מרמה אותו ונותן לו את לאה אחותה הגדולה לאישה.

רחל שותקת מוסרת את הסימנים שהסכימה עליהם עם יעקב ללאה אחותה כדי שלאה לא תתבייש.

יעקב אבינו מקבל נבואה שעליו להתחתן גם עם רחל וככה נוצר הבית המופלא

עם רחל ולאה אשר בנו שתיהם את בית ישראל ויעקב אבינו עושה חיל באפרתה.

רחל היתה עקרה שנים רבות

ואז נולד בנה יוסף ולאחריו נולד בנימין ביא במרחשוון

ובו ביום שרחל קראה לו בן אוני ויעקב קרא לו בנימין נפטרה רחל.

יעקב אבינו רואה את הדורות הבאים היוצאים ממנו וכאשר מבקש מיוסף בנו השליט בכל ארץ מצרים לקבור אותו בארץ ישראל בחברון במערת המכפלה

הוא מתנצל על שקבר את רחל אשתו אימא של יוסף באפרתה בבית לחם

כי ראה בנבואה שרחל בצדקותה ותפילותיה תגן על בני ישראל כשיצאו לגולה.

ומאז,רחל אמנו בוכה על בניה כי איננו

ומתפללת עלינו ובעזרת השם

קול ברמה נשמע

מנעי קולך מבכי ועינייך מן דמעה

כי יש שכר לפעולתך

ושבו מארץ אוייב ושבו בנים לגבולם

אבישג השואלת ראיתי לפי גילך שכתבת בשאלה שאת השואלת הכי צעירה ששאלה אותי שאלה באתר כיפה

והשבתי לך.

והנני מברכך שתהיי צדקת כרחל ותקימי בית נפלא כשתגדלי עם בעל צדיק ויהיו לכם הרבה ילדים

ובעלך יאהב אותך

כפי שיעקב אבינו אהב את רחל .