רוצה שחתני יגלח את הזקן והפאות

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 10/05/22 22:15 ט באייר התשפב

שאלה

שלום,

הכרתי בחור ממש חמוד למטרת נישואין כמובן..הוא חוזר בתשובה והוא מגדל זקן ארוך ופאות (ארוכות) שזה יפה מאוד אך אני פחות מתחברת וזה ממש מבגר אותו..מותר לי להגיד לו לגלח אותם(לפי ההלכה כמובן ולהשאיר מה שצריך) ורק לאחר חתונה וילדים שיגדל שוב? או שזה ממש אסור לפי ההלכה..??

אשמח לתשובה בהקדם

ואני יודעת שזה מראה על יר"ש ואני ירצה שבעלי יגדל בהמשך..פשוט עכשיו בתור זוג צעיר זה קצת מבגר ואני פחות מתחברת..(סליחה מראש)

תשובה

שלום רב.

תואר פניו צורתו של איש יהודי הוא הזקן. בדורות הקודמים כמעט כולם גדלו זקן.

בזוהר הקדוש יש ביטוי נפלא

דיקנא קדישא.

רבנים רבים התפארו שמעולם לא נגעה יד אדם בזקנם והזקן גדל בטבעיות.

הבבא סאלי עליו השלום הקפיד שבמנין שלו יהיו רק מתפללים עם זקן.

לפני יותר ממאה וחמישים שנה היה רב שהתגלח איני רוצה להזכיר את שמו

וראש הישיבה מרן הרב צבי יהודא הכהן קוק אמר לי יש לו ספר חשוב אבל

זה שאינו בעל זקן זו גריעותא.

לכן יש כמה מעלות טובות לזקן עלינו.

את יודעת שזה חשוב רוצה בכך בשלב מאוחר יותר אבל כעת זה מכער את החתן.

סיפר לי ראש הישיבה שהוא היה נוסע לישיבת מרכז הרב באוטובוס,קו 15 מביתו בשכונת גאולה.

היה נהג אחד שהיה רואה אותי ואומר לי אבא . מה הסיפור?

לנערה אחת יפה הוצע בחור ירא שמים צולע היא לא רצתה בשידוך.

אבא שלה בא איתה אל הרב קוק עליו השלום הרב אברהם יצחק הכהן קוק אמר לה את צודקת וחשוב שתתחתני עם מישהו שמתאים לך אבל אני מבטיח לך

שיהיו לך ילדים רבים.

כששמעה את ברכת הרב הסכימה לשידוך נולדו לה חמישה עשר ילדים טובים נהג האוטובוס הוא אחד מהם

והיה קורא לי אבא כי הוא נולד בזכות הברכה של אבא שלי.

הנני יהודי פשוט אך גם אני הקטן מברכך שיהיו לכם הרבה ילדים יראי שמים ובריאים.

לגבי הזקן והפאות

תציעי לו לגשת לספר אומן שיגלגל לו את הפאות ואת הזקן שיראו קצרים יותר

וככה הוא ישמור על הזקן

והשער ייבלע במקומו.

ואם זה מאוד מפריע לך הנני מציע שתבקשי שיקצר את הפאות.

ואני מבקש ממך בכל לשון של בקשה אל תבקשי ממנו לגעת בכלל בזקן.

זקן שלא נוגעים בו הוא מבורך.

והנני מאמין שספר אומן ידע לקפל אותו באופן שיהיה לך חתן נאה ומרשים.

נ.ב.

אני יודע שיש רבנים שיתירו לך

לבקש בקשה זו

בבקשה אל תחפשי רב שיתיר לך

זו אמנם שורת ההלכה אבל זה מנהג חשוב שיש בו ברכה

ליראת שמים ולשלום בית.

מזל טוב.