קשר נשמתי בין הורה לצאצא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/04/21 16:44 כה בניסן התשפא

שאלה

שלום וברכה !

ידוע בעולם הגשמי שיש קשר גנטי בין הורה לצאצא, ואני שואל, אם הגשמי הוא השתלשלות של העולם הרוחני (דרך הספירות לעניות דעתי), האם לפיכך קיים גם קשר נשמתי בין הורה לצאצא ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בודאי שיש קשר בין הורים לילדים שלהם.

(אני לא נכנס כרגע לסוגיית אם פונדקאית האם הקשר של התינוק הוא לפי "בית הגידול " במשך 9 חודשים אצל אם פונדקאית או שזה הולך לפי נותני הזרע והביצית)

אמרו חכמינו בתלמוד במסכת קידושין "שלושה שותפים יש ביצירת האדם: הקב"ה, אביו ואמו."

האב והאם שותפים ביצירת הגוף הגשמי: כאשר האב אחראי ל"לֹבֶן" שבגוף בנו – ממנו נוצרים כל חלקי הגוף הבהירים: העצמות, הגידים, הציפורניים, המוח והלבן שבעין. והאם אחראית ל"אֹדֶם" שבגוף בנה – ממנו נוצרים כל חלקי הגוף הכהים: העור, הבשר, הדם, השערות והשחור שבעין.

ואילו הקב"ה אחראי ליצירת החלק הרוחני שבאדם, הכולל את הנשמה האלוהית, את רוח החיים, קלסתר הפנים, הדעת, יכולת הראייה, השמיעה והדיבור.

החלק סמוי שנמצא בכל אדם שהוא הנשמה שלו מתחלק ל5 חלקים

נפש

רוח

נשמה

חיה

יחידה.

שכל אחד מהם מקביל לעולמות רוחניים ולאותיות.

למשל אם מקיימים את הפסוק "שויתי לי-ה-ו-ה לנגדי תמיד "

אז היחידה זה קוצו של יוד ראשונה

והחיה זה היוד הראשונה

הנשמה זה ההא הראשונה

הרוח זה הוו

והנפש זה האות הא האחרונה.

וכן זה מקביל גם לעולמות העליונים.

הנפש זה עולם העשיה

הרוח זה עולם היצירה

הנשמה זה עולם הבריאה

החיה זה עולם האצילות

והיחידה זה עולם מעל עולם האצילות שנקרא א"ק .

וזה גם מקביל ל10 הספירות :

שעולם העשיה זה המלכות האות הא האחרונה בשם הויה

ועולם היצירה זה הו"ק (מחסד עד יסוד) האות וו

ועולם בריאה זה הבינה האות ה

ועולם האצילות זה החוכמה האוד יוד

ועולם מעל עולם האצילות (א"ק) זה הכתר שהוא בקוצו של יוד.

וכל זה נמצא בכל אדם ואדם באשר הוא שם.

אשר על כן יש מצווה גדולה לבן לכבד את אביו ואת אימו ואת הקב"ה על הייותו בעולם.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן