קרם להחלקת פנים טבעי מעגבניה מותר?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 13/02/22 02:28 יב באדר א'

שאלה

שלום לרב

קיבלתי מרוקחת טבעונית מתכון טבעי להחלקת פנים בעגבניה יש חומר הנותן לה את צבעה האדום העסיסי.

חומר בריא מאוד לאכילה לחיזוק העצמות.

ולטיפוח הפנים קחי עגבניה רסקי אותה

ערבבי אותה עם כף דבש. ורצוי עם חתיכת אבוקדו .

ערבבי טוב

מרחי על הפנים.

עשרים דקות.

שטפי במים פושרים.

כל הכתמים השומניים יעלמו.

א. האם אין כאן איסור בל תשחית

ב. האם אפשר גם בירקות עם קדושת שביעית.

תודה.

תשובה

שלום לך.

איסור בל תשחית ענינו לא להשחית עצי פרי ולא לזרוק אוכל ועל כן כאשר אדם מכין מאכל עליו להתשמש למשל בעגבניה לפי הצורך ולא לזרוק סתם חצי עגבניה אלא אם כן יש בה לכלוך וכדומה.

שימוש בירקות לצורך בריאות וטיפוח אינו השחתה אלא דבר המועיל ובמידה ומה שרקחה לך אותה רוקחת מועיל מותר לך להשתמש לניקוי הפנים ושמעתי מזקנות העדה שפעם היו משפשפים פני כלות שבוע לפני החתונה בחצאי לימון לנאות אותה.

אבל אם תקחי פרוסת לחם למשל לא לאכילה אלא שתשמש כעין צלחת זה אסור כי זו השחתה.

לגבי קדושת שביעית יש מצוה לאכול פרי או ירק הקדוש בקדושת שביעית ואין לזרוק אותו

"לאכלה- ולא להפסד" דרשו חז"ל

בגמרא פסחים נב.

והנה המשנה בשביעית אומרת

"שְׁבִיעִית, נִתְּנָה לַאֲכִילָה וְלִשְׁתִיָּה וּלְסִיכָה, לֶאֱכֹל דָּבָר שֶׁדַּרְכּוֹ לֶאֱכֹל, וְלָסוּךְ דָּבָר שֶׁדַּרְכּוֹ לָסוּך".

לכן סיכת שמן זית שהיא להנאת הגוף

מותרת בשמיטה שהרי ביום הכיפורים היא אסורה משום שיש להתענות וסיכה היא דבר שאינו השחתה.

קשה לומר שניקוי גוף בעגבניה ואבוקדו של קדושת שביעית יהיה מותר

כי זו אינה סיכה

ואין זה דרך סיכה.

בניגוד לשמן זית למשל שנבלע בגוף

אלא כאן זו מסיכת פנים שתסירי אותה ותזרקי.

והיא אפילו אינה סיכה רפואית שגם עליה יש מחלוקת אם היא מותרת בקדושת שביעית.

אגב לנקות כלי נחושת בלימון של קדושת שביעית בוודאי הדבר אסור.

לכן כדאי שתקחי עגבניה ואבוקדו שאין בהם קדושת שביעית ואם אכן זה יועיל לך אשרייך וטוב לך.