קול אישה בזמן קבלת שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/06/22 23:48 כו בסיון התשפב

שאלה

בס״ד

אם בזמן קבלת שבת שומעים בתוך הבית כנסת אישה שגם שרה את המזמורים ומשתתפת בקול רם באמירת ״לכה דודי״,

א. האם אני יוצא לידי חובה?

ב. האם עצם היותי שותף בפארסה הזו, שבת אחרי שבת, היא לא עברה הלכתית?

ב. איך להעיר לגברת מבלי לפגוע בה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הפניה לגברת צריכה להעשות מטעם רב בית הכנסת או הגבאים נבחרי הצבור שיכולים לשבת אם האשה הזאת ולהסביר לה שיש בכך בעיה הלכתית ותוריד מעט את הקול או תעבור לפינה אחרת בבית כנסת, ושם הדברים יסתדרו על הצד הטוב. לא כדאי שאתה באופן תגש שזה יכול לעורר מחול שדים.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ