קביעת שם לתאומים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 08/12/21 01:12 ד בטבת התשפב

שאלה

אשתי ילדה תאומים ואני רציתי לשמוע את דעתך על שתי השמות:

לבת שוקלים לקרוא לליב (laliv) כי לליב מסמל התחלה חדשה, פריחה ושגשוג והמילה "ליב" היא פירוש "חיים". לכן לליב מלבד הקונוטציות החיוביות שלה היא גם לזכרו של אבי חיים ז"ל. הבנתי גם שלליב היא מוזכרת בקבלה וזה חשוב לי.

לבן שוקלים לקרוא נהור (nahor) שפירושו מפיץ אור כמו כוכב. לכן הוא על שם אמי שתבדל לחיים ארוכים כוכבא. כמו כן מוטיב האור בתנך הוא מוטיב חיובי ורוחני ומוזכר פעמים רבות.

רציתי לשאול מה דעתך על השמות האלה?

תשובה

לשואל היקר שלום,

מזל טוב!

לשני השמות אין משמעות בלשון הקודש ולכן ראוי לתת שם אחר.

אפשר לחשוב על אליה, אהליאב, אליאב, וגם על: אורי, אוריאל, אוֹריה

ברכה והצלחה בחינוך הילדים ובשלום הבית. אמן.