צניעות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/11/20 22:53 יח בחשון התשפא

שאלה

שלום הרב,

בסגר הראשון יצר הרע תקף אותי ונפלתי באינטרנט. עכשיו אני ברוך ה' מנסה התגבר עליו והצלחתי אפילו כמה פעמים! אבל לפעמים בתפילה או מתי שאני לומד תורה או אפילו בסתם זמן הוא מחזיר לי את הזכרונות משם.

מה אני יכול לעשות עם הזכרונות? (קראתי חלק מתניא לילדים ושם היה כתוב שפשוט להתעלם ואני עושה את זה ולפעמים מצליח אבל לפעמים אני לא מצליח)

תשובה

שלום חבר יקר

קודם כל, מה שאתה מתאר אצלך זה מדהים. איזה זכות עצומה יש לך על המאמץ ועל ההצלחות שלך.

מה שאתה מתאר על הזיכרונת שקופצים לך, זה מאוד טבעי שזה קורה אחרי שאדם נחשף לתכנים לא טובים כאלה.

דבר נוסף שצריך לדעת, זה שעצם הקפיצה של הזיכרונות לראש היא לא בבחירה, וממילא היא לא באחריותך.

מה שאפשר לדעתי לעשות זה כשהזיכרון מגיע לומר לו משהו כמו - "שלום. הבנתי שאתה פה. אני כרגע עסוק במשהו אחר". וככה, בלי להילחם ישירות, אתה ממשיך הלאה.

בפועל, ככל שעובר הזמן ואתה מתרחק מהזיכרונות הללו, ככל שאתה פחות פונה לעסוק בתכנים כאלה, ככל שאתה יותר משקיע את עצמך בתוכן חיובי, ובמיוחד בתוכן של קדושה, תורה ותפילה, ככה אני חושב שהזיכרונות הללו יפחתו ואף ייעלמו.

בהצלחה רבה