פתיחת תיק ברבנות לחתונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/05/21 15:15 כח באייר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב אני ובן זוגי פתחנו תיק ברבנות ,

אמא שלי לפני כמה שנים התחתנה בפעם 2

ועברה הוכחת יהדות.

(עלינו מרוסיה ) לפני כ 15 שנה והיא התחתנה לפני 4 שנים בארץ .

(אבי לא יהודי , לא בין החיים )

אמרו לנו להביא תעודת לישה של אמא שלי ושלי , 2 עדים ות.ז של אמא שלי

לפתיחת תיק .

האם זה תקין ? אני מפחדת שיעשו לנו בעיות

אמא שלי שינת שמות משפחה לשנינו (לפני שעלינו לארץ כי היא לא רצת להשאיר את השם משפחה של אבא שלי ) לקחנו את השם של סבתא רבה שלי .

בתעודת לידה הן ברוסית , האם תיהיה בעיה להתחתן ? תודה רבה לכם . אשמח מאוד לפירוט של הדברים והצורך בבדיקות כאלה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל מי שמגיע מחו"ל צריך לעשות בירור יהדות. אם אמך עברה ברור יהדות יש להגיש אותה למועצה דתית. אולם לא תמיד מה שנעשה בנישואין השניים זה באמת ברור יהדות (בד"כ ברור יהדות נעשה בבית דין). בכו"א אם יש ברור יהדות של בית דין הדבר מספק. אבל אם זה לא ברור יהדות אלא טפסים אחרים, צריך לראות את הטפסים וזה נעשה במועצה דתית ואם לא תהיינה הוכחות מוחלטות הם יפנו לבית הדין שיעשו ברור יהדות. יש גופים שעוזרים בברור יהדות כגון מכון שרשים 02-6242206, שם אפשר לברר ג"כ את הנושא, ואולי הם יוכלו לסייע בידך לברור יהדות.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ