פניה לבחורה-לשם נישואין

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 09/01/19 20:23 ג בשבט התשעט

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב,

האם יש בעיה לפנות למישהי ולהגיד לה שנשאה חן בעיני?(לענ״ד היה לביא להביא ראיות מתושב״ע ותושבע״פ שזה בסדר אבל בכל זאת אני שואל)

כמובן בד״א (אני בחור ישיבה) ולא בדברי תיפלות.

תודה רבה לרב

תשובה

שואל נכבד.

קראתי ולא הבנתי מה כבודו שואל האם כוונתך אם זה יפה שאתה מציע מישרין ולא באמצעות שידוך או שהנך שואל האם מותר לך לומר לה שהיא מוצאת חן בעיניך או שאתה צריך לשלוח שליח.

ובכן ברוך השם שמצאת בחורה טובה ומי יתן שאת מציאתך מצאת והיא תשמח לשמוע הצעה זו.

אפשר שהיא תשמח ואפשר שהיא תדחה הצעה זו.

רק קח בחשבון לפני שאתה מציע בדרך זו או אחרת שהיא יכולה להסכים ויכולה שלא להסכים ואל תעלב אם התשובה תהא שלילית.

ולעצם הענין אפשר שהצעה ישירה תהא מביכה אם אינך מכיר אותה אלא רק בראיה בעלמא.

ואפשר שגם אם אתם מכירים עדיין היא תובך ועל כן כדאי שתמצא מישהו או חבר נשוי שאשתו תשאל אותה .

אם מדובר בנערה שאתה ממש מכיר אותה והנך חושב שהיא לא תובך תציע לה.

אני מכיר מקרה שבחורה היתה מסכימה לשידוך מבחור מסויים אך הבחור לא התקשר .

ובינתיים מישהו אחר הציע לה ולקח את מקחו.

לכן אם הבחורה נשאה חן בעיניך ומסתבר שהנך יודע מי הבחורה מה טיבה ונויה חושה ואל תתעכב כי פעמים יש עיכובים ולא כדאי להפסיד כלה.

ובייחוד בימינו שלצערנו יש מחלת רווקות ואנשים מבזבזים שנים על גבי שנים חשוב להזדרז להתחתן בזמן של חזל עשה זאת ואל תאחר ויהי השם עמך.