פחדים שאלוקים לא קיים

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 02/02/21 10:49 כ בשבט התשפא

שאלה

שלום רב

אני מתחזק מבית חילוני כבר חודשיים התחלתי לעשות מצוות כמו הנחת תפילין ברכת המזון וכו'

אתמול שוחחתי עם אחד שלא מאמין בשום אמונה והוא הצליח לעורר בי תהיות האם אלוקים באמת קיים ואם כן אולי האלוקים של האיסלאם או של הנצרות הוא הנכון

והוא גם אמר לי שקשה מאוד להאמין לכל אחד כי כולם משכנעים ובזה הוא צודק ורציתי לדעת אם תוכלו בבקשה לעזור לי לדעת שאלוקים של היהדות הוא הנכון ב100% כי כל פעם אני מפחד שהוא לא הנכון אני מאוד אשמח אם תעזרו לי

ותודה על העבודה שאתם עושים זה לא מובן מאליו אשריכם.

תשובה

שלום לך

ה' הוא האלקים.

מרגש ומשמח לשמוע כמה גדולה אמונתך בהשם יתברך ואשריך שמעצמך החילות להכיר את מי שאמר והיה העולם מלך מלכי המלכים.

האמונה בהשם יתברך היא אמונה נצחית שורשית ולא אמונה חולפת , הרבה אמונות ודעות ודתות היו בעולם וחלפו ועברו מהם מאמינים למחצה לשליש ולרביע.

כאשר מלך כוזר מחפש כמוך את האמת הוא נגש לחכמי האיסלם והנצרות וחקר אותם וכאשר בקש מהם להוכיח את אמיתות אמונתם הם סיפרו לו על יציאת מצרים על אברהם אבינו על משה רבינו.

והוא אמר להם אני מבין שאתם נשענים על המקור ביהדות אז למה ללכת לחיקוי אלך ישירות למקור.

חכמי ישראל שבכל הדורות כתבו הרבה ספרי אמונה ובוודאי אתה תגיע ללמוד מהספרים הללו כמו הכוזרי וחובת הלבבות ואמונות ודעות ועוד ועוד.

היום בעולם כמעט כולם יודעים שהשם הוא האלקים גם הנוצרים וגם המוסלמים ורבים מגדולי אומות העולם שידעו להצביע ולומר כי אמת יש רק אחת ולא שתים.

הנה ראה השבת בפרשת יתרו למשל בפירוש האור החיים הקדוש איך יתרו הבין והאמין שרק השם הוא האלקים.

לא אוכל לכתוב לך הוכחות שהשם הוא האלקים כי השם יתברך לא זקוק להוכחות של אף אחד

אבל די שתסתכל על התורה הקדושה ותעלומיה והיקפיה תסתכל על ארץ ישראל תסתכל על מה שעבר ועובר על עם ישראל ותבין מה שטולסטוי הבין שהעם הזה עם ישראל הוא עם אלקי, שההשגחה עליו היא אינה רגילה.

עוד יבואו שנים ויכתב בספר תולדות העמים על הניסים הגדולים ביותר שקרו לעם ישראל רק בשנה האחרונה תשפ-תשפא עם מגפת הקורו..היאך הקדוש ברוך הוא סייע לעם ישראל הרבה יותר מכל אומה ולשון , וכמובן עלינו להיות זהירים ונשמרתם לנפשותיכם.

ראה את הליך קיבוץ הגלויות משבעים ארצות ולכולנו אותו תנך אותה תורה אותה שבת לא הגיעה מעולם לארץ פזורת יהדות מאיזה מקום הכי נידח שלמשל אמרה שיום השבת הוא יום אחר.

והארץ שלנו איך היתה שוממה מבלי בניה היא יושבת וברוך השם בדרך ניסית פלאית קמנו והיינו לארץ חשובה בעמים.

אגב יש הרבה יותר מדינות ענקיות וגדולות בעולם כולו פי כמה וכמה מגודל המדינה שלו ואף אחד לא שומע עליהן,

ואת כל הדברים הללו לא רק אנחנו רואים היום כבר חזו אותם נביאי ישראל וחכמי המשנה והתלמוד והזוהר הקדוש אמרו לנו שככה יהיה בעוד אלפי שנים.

לכן אשרינו שהשם אלקינו אשרינו שאנו יודעי שמך ולומדי תורתך.

תתחזק ותמשיך במסורת המופלאה של אבותינו ואבות אבותינו של ישראל מאמינים בני מאמינים

ובעזרת השם עוד תלמד ותתחזק ותפיץ תורה ברבים ותלמד את כולם כי ה' הוא האלקים בשמים ממעל ועל הארץ מתחת

אין עוד.