פאנג שוואי ביהדות

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 24/07/20 05:12 ג באב התשפ

שאלה

שלום רב,

אנחנו עוברים דירה ורוצים לסדר אותה בשיטת הפאנג שווי. ז״א כגון איסור מראות בחדרי שינה, מיקום מיטה לא ממול לדלת וכו׳, שימוש באלמנטים מהטבע, בכדי להזרים אנרגיות טובות.

תתקן אותי אם אני טועה, אך אני לא רואה כאן סטירה ליהדות, אני רואה בשיטה הזו גרימה לבית להיות הרבה יותר פתוח ולגרום להרבה פחות ״לחץ״ . כמובן שהבית הוא בית יהודי כדת משה וישראל . אז השאלה שלי אם זה מותר?

תודה מראש

תשובה

שואל נכבד

שלום ךך

היות ואיני מכיר את השיטה הזאת נכנסתי לויקפדיה וכך כתוב שם

"פֶנג שווי או פֶנג שואי היא שיטה סינית עתיקה לארגון חפצים ומבנים על מנת להגיע להרמוניה עם הטבע - שיטה שעמדה בבסיס הדת הטאואיסטית".

בהנחה שהדברים נכונים

נמצא שיש כאן שיטה שמקורה בדת של עבודה זרה.

מצד אחד יש להזהר מללכת בחוקות הגויים ולעשות מעשים דתיים של דת אחרת שאינה "דת האמת".

כדברי הרמב"ם.

.

ואפילו מספר קומי יש חהזהר שלא ללכת בחוקותיהם ולשמור אפילו על צורת נעילת נעליים כיהודי אפילו ערקתא דמסנאה

אלא מה שגויים גם שוטפים פנים האם בגלל הדבר הזה לא נשטוף פנים?

לכן הכלל הוא שלא לעשות דבר שיש בו סממן של דת ומדבריך שאתה חושב ששיטה זו תביא לך אנרגניות נעימות יותר משמע שזה ענין רוחני ולאנענין של צורת החדר.

לשים מראות בחדרים זה לא ענין דתי ואדרבה היות שאסור לנו האנשים להסתכל במראה משום שזה דרכם של נשים יש עדיפות שלא לשים מראות.

לגבי כוון המיטות הנה הלכה היא חגבי מיטת ההורים שתהא נתונה בין צפון לדרום.

לכן הנני מייעצך שלא לקבוע סידור חדר לפי כללים של גויים כי אז האנרגיות הן שליליות ולא חיוביות אלא לפי כללי ההלכה .

אבל סתם לארגן חדר ללא כללים אלא על פי הנוחות שלכם והמעוף היצירתי בלי הגדרה של דת עשו כנראה לכם.

אגב ראוי שבכל חדר יהיה ענין של קדושה ספריית קודש וכדומה שאז בוודאי תהיינה אנרגיות של בית מקדש.

.

בחדר ההורים צריך לסדר שספרי הקודש יהיו במקום סגור.