פאה נוכרית

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 22/03/18 10:02 ו בניסן התשעח

שאלה

שלום לרב,

רציתי לשאול שאלה לגבי פאה נוכרית

האם מותר לאשה לכסות את ראשה בפאה נוכרית, או שמא כיסוי כזה אינו נחשב לכלום?

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי

הודיה.

תשובה

לשואלת שלום רב.

מותר.

יסוד הדין מופיע במשנה במסכת שבת, שם דנים ביציאה בפאה מחוץ לערוב בשבת. ומזה מסיקים שמותר לאשה ללכת ברחוב עם פאה נכרית משער.

כך פסק גם הרמ"א בשולחן ערוך.

אמנם הרב עובדיה יוסף פסק שאסור והחמיר בכך. אבל פוסקים ספרדים רבים התירו וכך נהגו רבים (ראי למטה).

לכן, מותר גם לאשכניות וגם לספרדיות ללכת בפאה נכרית, כיון שזה נחשב כיסוי ראש.

כמובן שכמו כל בגד שמותר ללבוש, עליו להיות צנוע. גם חולצה או שמלה, מלבהאורך השקיפות וכו', היא צריכה להיות צנועה. לא מושכת תשומת לב ולא זועקת. כך למשל מותר ללכת עם בושם, אבל אסור להגזים כך שמי שעובר ברחוב יסובב ראש. וכן לגבי איפור וגם תכשיטים.

כך פאה צריכה להיות נאה אבל לא זועקת ומושכת תשומת לב.

קשה מאד לתת כאן כללים חד משמעיים, וצריכה האשה לחשוב ביושר ואולי גם להתייעץ עם חברותיה. אבל העיקרון הוא שפאה נחשבת כיסוי ראש מותרת.

בברכה

אפי קיציס

מקורות רבים ניתן למצוא כאן:

http://din.org.il/2011/04/17/%D7%A4%D7%90%D7%94-%D7%A0%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%AA/