הפרשת תרומות ומעשרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/11/19 11:45 ח בחשון התשפ

שאלה

לרב שלום.

אני חוזרת בתשובה טריה (התחלתי לשים כיסוי ראש רק השבוע ואני החלפתי את הבגדים לבגדים צנועים) בעלי עדיין לא בעיניין אבל הוא לא מתנגד בכל אופן אני רוצה לשאול מה זה מעשר מפירות וירקות

תודה רבה תהל ניר

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אני רוצה לחזק את ידיכם במעשה הגדול שעשית!

אליפות!! אני יודע שיש קשיים בהתחלה אבל אם קשה סימן שזו עליה.

בהצלחה.

ולעצם השאלה .

ישנן 5 סוגי הפרשה של תרומות ומעשרות מתוצרת חקלאית :

תרומה גדולה

מעשר ראשון

תרומת מעשר

מעשר שני (נוהג רק בשנים אבד"ה של שנות שמיטה) וזה מה שנוהג היום בשנת תש"פ שהיא שנה 5 לשמיטה.

מעשר עני.(נוהג רק בשנים ג"ו של שנת שמיטה)

פירות וירקות שלא הופרשו מהם תרומות ומעשרות נקראים טבל ואסור לאכל אותם.

חובת ההפרשה מוטלת על בעל הפירות ולכן את צריכה לבדוק האם התוצרת שקנית כבר הופרש מהם התרומות והמעשרות.

ואם לא אז תיקחי סידור ותחפשי בתוכן העניינים את נוסח ההפרשה ותקראי את הנוסח שמופיע שם.ותפעלי לפי ההוראות שכתובות בסידור.

יש לך לייחד מטבע של שקל שעליו תחללי את קדושת המעשרות כפי שכתוב לך שם בסידור.

כדאי לכם מאוד להיות קשורים עם משפחה או אדם שאתם מעריכים שיכול ללווות אתכם בתהליך הזה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.