עשבים בשמיטה כמאכל בע"ח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/12/21 11:38 ד בטבת התשפב

שאלה

שלום רב,

יש לי בגינה תרנגולות המגודרות בשטח קטן. מחוץ לשטח, בגלל השמיטה, גדלים עשבים רבים שבדר"כ אני עוקר ומשליך לתרנגולות כדי שיאכלו. האם מותר בשמיטה לעקור את העשבים ולהשליך ללול התרנגולות? האם מותר לקצוץ את העשבים ולהשליך לתרנגולות?

ומה הדין בעשבים שגדלו בסמיכות לשתילים ששתלתי (לפני השמיטה כמובן) ועצם עקירת או קציצת העשבים יועיל לאותם שתילים?

בתודה רבה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לקצוץ את העשבים ולהשליכם לתרנגולות. לגבי עקירה ראוי שלא לעקור.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן