עלאי? אלעי? הילאי? בחירת שם לתינוק בעז"ה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 09/08/21 10:54 א באלול התשפא

שאלה

שלום,

רצינו בבקשה לשאול לגבי בחירת שם לתינוק, רצינו לברר לגבי השם הילאי.

והאם יש הבדל בין עילאי והילאי, מה כדאי?

תודה רבה

תשובה

שלום לכם

יהי רצון שתהא לידה קלה בבריאות ושמחה וטוב לבב ואם הנולד יהיה בן שתהא מילתו בעיתו ובזמנו.

במשנה ובגמרא מצינו את השם רבי אלעי ורבי יהודה ברבי אלעי ופעמים השם נכתב אלעי כגון במסכת שבת דף קמ"ב וקמ"ז.

ופעמים נכתב בשם עלאי נדה ס"ג ופעמים עם יוד עילאי כמו שבת סב.

בגמרא לא מצינו את השם הילעי אך בתקופת הגאונים מצאנו שם זה רב הילעי גאון רב נטרונאי בר מר הילעי גאון שם זה הובא בפוסקים לכמה עניני הלכה.

שם זה נזכר גם בשם הגדולים של החיד"א.

והיות ויש מעלה לקרוא לרך הנולד בן או בת בשמות של צדיקים שלושת השמות הללו הם של צדיקים גדולים

עלאי עילאי אלעי והילאי.

משמעות השם כוללת עליה וכוללת הילה.

שיהיה בשעה טובה אמן.