עורלה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/06/21 08:18 יב בתמוז התשפא

שאלה

שלום

נטעתי עץ תפוחים בחודש ניסן תש"פ קניתי את העץ עם אדמה בתוך שק שבו צמח העץ היה בן שנה וחצי בעת הקניה השאלה מתי בדיוק ניתן לאכול מהפירות

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

הפסיקה המקובלת היום היא שאם היה חור ניקוז בשקית או בדלי שעטף את העץ - אין חובה להתחיל לספור מחדש, בשל העובדה שהעץ היה יכול לגדול עוד זמן רב בתוך השקית הזו, והיא נחשבת כמחוברת לקרקע.

קשה לחשב את הזמן כי המושג ״שנה וחצי״ אינו מוגדר - יש נפקא מינה גדולה האם הוא ניטע זמן מספיק לפני ראש השנה תשע״ט או אחריו.

בהנחה שלא, או אם יש לכם ספק: בראש השנה תש״פ הוא נחשב כנטיעה בשנה השניה, לאחר שעבר את ראש השנה תשפ״א הוא בשנה השלישית לנטיעתו, ולכן בט״ו בשבט תשפ״א הוא נכנס לשנה הרביעית - נטע רבעי. לפיכך, כל פרי שחנט לאחר ט״ו בשבט השנה הוא נטע רבעי.

כל פרי שיחנוט אחרי ט״ו בשבט בשנה הבאה יהיה מותר באכילה, אולם לשים לה שהוא יהיה פרי קודש - פירות שביעית

כל טוב ושמחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן