עולם הבא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/12/21 10:27 ב בטבת התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

אני עוד מעט בן 24 עשיתי מלא עבירות אני יודע שתשובה מועילה רק רציתי לדעת האם יש לי סיכוי לקבל עולם הבא כמו גדול הדור כמובן אם אני מפסיק

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין לנו ידע ברור כיצד השכר והעונש בעולם הבא, אבל ברור שיש אפשרות לעשות תשובה, והשאלה היא האם התשובה גם תועיל להחזיר אחרים בתשובה, ועוד שאלות נוספות שאין באפשרות לענות כאן. אלא אנו יודעים שתמיד תשובה מתקבלת ואפילו רשעים גמורים היו מזומנים לחיי עולם הבא לפי מעמדם. על כן התעסק בעצם התשובה ובהארת הדרך לאחרים, ואז שכרך גדול מן השמים.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ