עבודת הקורבנות

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 10/02/19 22:53 ה באדר א'

שאלה

שלום לרב,

אני מתענינת לדעת מדוע כהן היה צריך להזות את הדם במהלך ההקרבה? מה זה מסמל?

תודה ומתנצלת אם זה לא ברור

(אשמח לתשובה מפורטת ומנומקת בעניין)

תשובה

שלום לך.

רבותינו עליהם השלום עמלו ללמדנו כי טעמי המצוות ופרטיהן אינם אלא טעמים כמטעמת ופרפרת למאכל אך אינם המאכל עצמו.

כי מי האיש אשר בא בסוד שיח של מעלה ומי היודע פשרן של מצוות וטעמיהן

הרי רק השם יתברך אשר קדשנו במצוותיו וצוונו הוא היודע מהו הטעם האמיתי והמדוייק לכל מצוה ומצוה..וכאשר כתב לנו המורה לדורות הרמבם זל במורה הנבוכים וכאשר כתב כן בעל ספר החינוך בהקדמתו המופלאה וחזר וחרז אמריו במצוות רבות .

ועל כל פנים היות שנאמר "אדם כי יקריב מכם קרבן" ושאל האור החיים הקדוש מדוע כתבה התורה כי יקריב מכם ולא אדם מכם כי יקריב קרבן.

והטעם מבואר שהקרבן הוא מכם האדם כביכול מקריב את עצמו.

ועל כן ארבע העבודות בקרבן הם כנגד האדם וכמו שאומרים בכפרות על התרנגולים זאת חליפתי תמורתי כפרתי.

זה התרנגול ילך לשחיטה ואני אכנס לחיים טובים.

והיות והדם הוא הנפש על כן הזאת הדם נועדה להמחיש את התחושה שהקרבן חליפת האדם.

וידוע שזריקת הדם היתה על המזבח למעלה או למטה מחוט הסיקרא תלוי אם היה הקרבן עולה או חטאת הבאה על החטאים .

והרי זה טעם מה להזאת הדם שנזכה לבנין בית הבחירה במהרה אמן