עבודה עם אשה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 10/02/19 20:46 ה באדר א'

שאלה

האם מותר לגבר לעבוד כמהג ויועץ פוליטי של אשה בכל שעות היום

חשוב לציין ששניהם שומרי מצוות וצניעות

תשובה

שלום רב

מרן השולחן ערוך פסק בשולחנו הטהור באבן העזר בסימן כ"ה : " ראוי לאדם להרגיל עצמו בקדושה יתירה ובמחשב׳ טהורה ובדעת נכונה כדי להנצל מלהכשל בדבר ערוה ויזהר מהייחוד שהוא הגורם הגדול ".

ומורי ורבי הגאון הראשון לציון הרב מרדכי אליהו זכרו לחיי העולם הבא אמר לי שישנם שלושה גופים ציבוריים שבהם יש סכנת פריצות הצניעות גדולה והצד השווה שבהם שאנשים ונשים עובדים יחדיו ושוהים זמן רב ביחד בשעות לא שעות.

איש מייעץ לאשת ציבור או להיפך זה פתח לסכנה ואדרבה יראת השמים אינה חסם שהרי אין אפוטרופוס.. .

על כן צריך להמנע מכך למרות שהדבר רווח בימינו אולם אין דעת חכמים נוחה מכך.

ויהי רצון שנזכה להתקדש אמן.