עבודה בשבת

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 10/08/20 08:30 כ באב התשפ

שאלה

שלום אם אני רוצה להתחיל לעבוד במסעדה ולפעמים הם מחייבים אותי לעבוד בשבת בוקר רציתי לדעת אם זה מלצרות אז מותר?

הכסף מתקבל בסוף חודש בצק עם שאר ימי העבודה .

ודבר שני אם זה אסור אז אם אוכל לתרום את הכסף שעשיתי בשבת בעילום שם וזה יהיה בסדר לעבוד בשבת?

תודה

תשובה

לשאול שלום רב.

אם העבודה ערכה באיסור שבת (בישול, כתיבת הזמנות וכד'), ודאי שאסור.

גם אם אתה עצמך רק מגיש, אבל המסעדה מחללת שבת כלומר מישהו אחר מבשל או מפעיל קופה וכד', גם אז אסור, כיון שאתה שותף לחילול השבת.

אם מדובר על מצב שבו אין חילול שבת, והשאלה היא רק על שכר שבת, אז במצב שתארת שהשכר מובלעת עם שכר שאר ימי החול, מותר.

בברכה אפי קיציס