סיום מסכת במסכת אחרת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/05/22 10:22 יז באייר התשפב

שאלה

שלום רב,

עוד מעט יש לי בר מצווה ולמדתי סדר זרעים לקראת הבר מצווה.

באירוע של הבר מצווה אני רוצה ללמוד את המשנה אחרונה בסדר, וגם להגיד דבר תורה על המשנה האחרונה, ולקשר את זה לבר מצווה שלי.

הבעיה היא שהמשנה האחרונה בסדר זרעים היא במסכת ביכורים בנושא אנדרוגינוס, שקשה למצוא מהנושא הזה קשר לבר מצווה.

הסיבה שלמדתי סדר זרעים בגלל שהשנה היא שנת שמיטה.

השאלה שלי - אם אני יכולל ללמוד את המשנה האחרונה של מסכת שביעית, ואז להגיד את ההדרן עלן? או שאני חייב ללמוד את סוף ביכורים כדי לעשות את הסיום?

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית מזל טוב!!!

ויהי רצון שתגדל בבריאות בנחת ובשמחת חיים אמן.

אני ממש מתפעל ממך יישר כוח עצום!!!

אתה יכול לסיים גם עם משנה ממסכת אחרת אין בזה בעיה.

אבל אתה יכול בהחלט לסיים במשנה האחרונה של ביכורים בנושאים נוספים.

למשל :

מי היה רבי מאיר ? מי רבותיו ? כיצד הוא למד? מה היא תורתו של רבי מאיר (בספר התורה שלו היו שינויים בפסוקים)

האם היית רוצה להיות רבי מאיר? אם כן במה ?

הביטוי "לא יכלו חכמים" כיצד ניתן לומר דבר זה ? מה כוחם של חכמים ? כיצד מתתבצעת פסיקה?

מה תפקידך בחוליית שרשרת הדורות?

אדריגונוס מה משמעותו האם הוא בריה בפני עצמה או שהוא כלול מזכר ונקבה- האדם מורכב מגוף ונשמה אז האם הוא גוף או נשמה מה הדומיננטי ? או האם הוא מורכב משניהם ומה היחס שבין הנשמה לגוף.מה פירוש "ומפליא לעשות"?כיצד זה מתבטא אצליך שכעת אתה הופך להיות בר מצווה.

כל נושא שכתבתי לך יכול להתקשר לבר מצווה.

חזק ואמץ!!!

בהצלחה,

עוזיאל אליההו,

.