סופגניות ושמן פרנסה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 14/12/20 11:47 כח בכסלו התשפא

שאלה

שמעתי שסגולה לפרנסה לטגן סופגניות בשמן. אני לא יודע לטגן האם אני יכול לטבול סופגניה בשמן זית ולאכול ויהיה לי סגולה לפרנסה? ואם לא טובלים בשמן זית אז פשוט שמים שמן קנולה או זית על המחבט ושמים סופגניה בפנים ומדליקים אש מתחת למחבט כמו שמכינים חביתה רק שבמקום ביצה זה סופגניה שקניתי מהחנות מאפים עם הריבה והאבקה? סליחה על הבורות אני גרוע בבישול ולא מבין בזה כמעט כלום חח. אם יש אפשרות לטבול סופגניה בשמן זית בשביל פרנסה זה יהיה מעולה כי אוכל לעשות את זה. איזה ברכה מברכים לפני שאוכלים סופגניה? בנוסף שמעתי שצריך לברך ברכת "על המחיה" האם זה לאחר אכילת הסופגניות? וסופגניה נחשבת מיני דגן? כלומר בברכת על המחיה לומר "על המחיה ועל הכלכלה"?

תשובה

לשואל שלום רב.

אינני חזק ב"סגולות". אנחנו אומרים בתפילת ימים נוראים "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה". כלומר מי שיש לו קשיים או בעיות (בריאות או פרנסה וכד') צריך לפעול בשלושה תחומים אלה - לפשפש במעשיו ולתקן את הצריך תיקון (תשובה), לעסוק בצדקה וחסד, כלומר לעזור לחלשים ולאלב שצריכים עזרה ("וצדקה") וכמובן להתפלל לה'.

אלה הם הסגולות הטובות ביותר, המועילות ביותר. ולא צריך לחפש שום סגולה אחרת מעבר להן.

וכמובן לפעול במישור המעשי. ואם יש קושי בפרנסה, להתייעץ עם מי שמבין בתחום איך לשפר את המצב הכלכלי.

בברכה

אפי קיציס