תפילה מיוחדת לקניית דירה .

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 01/11/21 23:35 כו בחשון התשפב

שאלה

שבוע שעבר, הייתי אמורה לרכוש דירה בקרית מוצקין. המוכרת ניהלה ומשא ומתן עם אדם נוסף ולבסוף המשיכה איתו למרות שסגרנו על כל הפרטים המהותיים בעסקה. כששאלתי מדוע לא אפשרה לי להשוות את המחיר, אמרה כי לא הרגישה נעים. אני מרגישה תחושת ייאוש בכל הקשור למציאת דירה ואודה לסיוע מדוע הדברים מתעכבים ולא מסתדרים עבורי. והאם יש בכלל בדירה הזו ברכה.

תשובה

שלום עליכם.

בטחי באחד ואל תפחדי כנראה שהדירה לא היתה מיועדת לך יש בה ברכה בוודאי אבל כנראה מזומנת היא לקונה הראשון.

לבקשתך חברתי תפילה לקניית בית

אמרי מזמור לדוד ה' רועי לא אחסר, ומזמור שיר חנוכת הבית לדוד ומזמור יושב בסתר עליון

ותאמרי

"גם צפור נמאה בעת ודרור קן לה"

ואחר כך תתני צדקה ותאמרי

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם

הִנְנִי מַפִּיל תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ

שֶׁתִּפְשׁוֹט יַד יְמִינְךָ בְּרַחֲמֶיךָ הַמְרֻבִּים וַחֲמֹל עָלַי וְעַל בְּנֵי בֵּיתִי

וְזַכֵּה אוֹתִי לִקְנוֹת בַּיִת בְּאֶרֶץ יִשְׂרָאֵל

שֶׁאֲקַיֵּם בּוֹ בְּעֶזְרָתֵךְ חֲבִילוֹת שֶׁל מִצְווֹת.

שֶׁיְּהֵא הַבַּיִת הַזֶּה בֵּית וַעַד לַחֲכָמִים

וַעֲנִיִּים יָבוֹאוּ וְיִתְכַּבְּדוּ

וַאֲקַיֵּם בּוֹ מִצְוַת מַעֲקֶה וּמִצְוָה מְזוּזָה וּמִצְוָה הַכְנָסַת אוֹרְחִים .

וִיהֵא הַבַּיִת כְּבֵית הַמִּקְדָּשׁ וְהַשֻּׁלְחָן כְּמוֹ מִזְבֵּחַ

וּבְעֵת אֲשֶׁר הַיֹּקֶר יַאֲמִיר

וְקָשֶׁה מְאוֹד לִמְצוֹא בַּיִת וְלִקְנוֹת אוֹתוֹ

עַל כֵּן כַּפַּי אֵלֶיךָ פְּרוּשׂוֹת הַשָּׁמַיְמָה

בָּרֵךְ אֶת עַבְדְּךָ בֶּן אֲמָתֶךָ

וְתֵן לִי אֶת הַיְכֹלֶת לִקְנוֹת בָּיִת בְּאֶרֶץ קָדְשֶׁךָ.

יִרְאוּ עֵינֵנוּ וְיִשְׂמַח לִבֵּנוּ

בְּבִנְיָן בֵּית הַמִּקְדָּשׁ הַגָּדוֹל וְהַנּוֹרָא

שֶׁיְּהֵא בָּנוּי לְתִפְאָרָה .

ויהי רצון שתמצאי מהרה את הבית הראוי לך ולמשפחתך.

בהצלחה רבה.