נר נשמה לא נשאר דלוק

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/09/21 02:53 יד בתשרי התשפב

שאלה

היי, סבתא שלי שהייתי לי לאם נפטרה לפני כמעט 4 חודשים. מאז אני באופן קבוע הולכת לבקר אותה ואת סבא שלי ז"ל פעם בשבוע בבית עלמין. כל פעם מדליקה לשניהם נר נשמה ובאופן קבוע רק הנר של סבתא שלי כל פעם נכבה לאחר גג 3 דקות. וכל פעם אני מדליקה שוב ושוב נכבה. אני מאוד נלחצית מכך שבפעם הרביעית שאני מדליקה אני ישר הולכת כי קשה לי לראות את האור כבוי וללכת בידיעה שהוא כבוי. האם יש משמעות לכך שאני לא מצליחה להשאיר את הנר דלוק ? מה אני אמורה לעשות ?

תשובה

שלום לך,

אל תלכי לבית העלמין.

שם טמנו את גופם אבל הם לא שם.

הם יושבים תחת כיסא הכבוד.

במקום זאת שבי בבית או בבית הכנסת ותלמדי דברי תורה לכבודם.

גם כשאת הולכת לבית העלמין (מומלץ לא יותר מפעם בשנה) אל תדליקי נרות - אין לכך שום צורך ושום משמעות.

חג שמח

דוד לוי