נסיעה בערב חג שחל ביום שישי

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 27/03/19 09:53 כ באדר ב'

שאלה

שלום רב

אני גר בקיבוץ סמוך לקיבוץ של הורי (5 דקות נסיעה). בשל חוסר מקום לאירוח בביתם של הורי, אני ומשפחתי מעוניינים לארח אצלנו בבית את ליל הסדר שיחול ביום שישי השנה. אימי שומרת מסורת ונמנעת מנסיעה בשבת. האם ישנה אפשרות/פרשנות שלפיה אימי תוכל לחגוג עמנו בביתנו?

תשובה

שלום וברכה וחג שמח,

לנסוע בשבת או אפילו בחג שחל בחול זה אסור לחלוטין, למעט מקרי פיקוח נפש (חס ושלום).

לעשות ליל הסדר ביחד לא נחשב פיקוח נפש כמובן.

יחד עם זאת, אני מניח שתוכלו למצוא להוריך שיחיו הסדרי לינה בתוך הקיבוץ שאתה גר בו, ככה שיוכלו גם לחגוג איתכם ביחד וגם לשמור על קדושת השבת והחג, ובכך תזכה גם לכבד הוריך וגם לכבד את השבת והחג.

יש לזכור שאנו חוגגים את ליל הסדר כמצווה דתית, ומי שציווה עלינו לחגוג אותו ציווה עלינו גם לשמור שבת.

בשורות טובות וחג שמח!