מתי חתונה? עכשיו/מאוחר יותר

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 02/08/22 14:19 ה באב התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ובן זוגי בני 21 ונמצאים במערכת יחסים כבר שנה וחצי, אני בטוחה ויודע שאני רוצה להתחתן איתו, הוא בן זוג מקסים. הוא רצה להתחתן ולהתקדם כבר כשהיינו חצי שנה ביחד ואני עוד לא הייתי בשלה. כיום הוא מעוניין להציע והמשפחה שלי לא תומכת בכך. אני הבכורה במשפחה, והצעירה שבנכדים, ולדעתם אני צעירה מדי וצריכה לחכות עם זה עוד קצת. בנוסף, אני לומדת תואר ראשון ובן זוגי עובד בעבודה אך אינו סגור לגבי קריירה וזה מלחיץ אותם קצת כי אין לו בגרות וזה, מלבד זאת הם אוהבים אותו מאוד ויודעים שהוא בחור ערכי ומכבד ואוהב אותי באמת. ואיני יודעת כיצד להסביר להם שאני בשלה ורוצה את זה מאוד ושעם כמה שזה מפחיד ודורש אני רוצה להתקדם שלב. אשמח לשמוע מה דעתך האם כדאי למשוך את זה ולהתחתן רק בעוד שנה או כבר עכשיו? במידה וכן, אנא תן לי סיבות איך להסביר זאת למשפחתי. כיצד להרגיע ולגרום להם שיבינו וישמחו גם כן. שלא יירצו לדחות ולומר לי למשוך עוד ועוד את זה ככה בזוגיות בנינו. אני מודה לך מאוד על הזמן שלך וממתינה לתשובה, תודה.

תשובה

שלום רב.

פעמים רבות יש להורים הסתכלות נוספת ואולי שונה משל בני הזוג העומדים להתחתן וכדאי לשמוע אותם ולהקשיב מה יש להם לומר.

מדברייך ניכר שהורייך אוהבים את הבחור והוא ערכי ובעל מדות טובות

אלא שאינו בעל תעודת בגרות והם כנראה דואגים לך שתהיי מסודרת כלכלית ובלי בגרות אולי לאתהא לו פרנסה טובה.

ואולי הם חושבים שאת עדיין לא בשלה הגם שאת כבר תיכף בת עשרים ושתים.

וכל שכן אם את הבכורה הם רוצים דתהוי דוגמא חיובית לבאים אחרייך.

עצתי אלייך כפולה

האחת שבי עם עצמך עשי לך רשימה מה טוב ומתאים לך בבחור זה ומה פחות טוב

ולאחר כך קראי כמה פעמים מה שרשמת ותחליטי האם לאור כל הנתונים

הללו את רוצה להתחתן איתו.

בהנחה שהחלטת שהוא המתאים לך

שבי לשיחה עם הבחור

ותאמרי לו אם נתחתן תסביר לי היכן נגור איך נתפרנס תן לי "הצעה עסקית"

כי להורים שלי זה חשוב.

תשבי עם הורייך ותבררי האם יש להם משהו עקרוני נוסף חוץ ממה שאמרת כאן בשמם.

ואם אין להם ענין עקרוני תסבירי להם שלפעמים עגבניה מבושלת מדאי נרקבת.

מבחינת הגיל את ראויה ובשלה מבחינת הניסוח על אחת כמה וכמה

אלא מאי הם רוצים לדעת שאת בחורה מסודרת וכך תהיי נשואה.

ספרי להם שכבר איתגרת את החתן וזו התכנית בעזרת השם.

ואת יכולה לומר להם שגם מבחינה דתית ושמירת נגיעה עליה את מקפידה חשוב לך להקדים את הנישואין

ועוד דבר תאמרי להן

בעזרת השם כשאתחתן אפתח את צינור השפע לכל המשפחה

בשעה טובה .