שאל את הרב

משיכה בקשר ורצון להשקיע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/12/18 18:27 טו בטבת התשעט

שאלה

רוצה לשתף משהו ואשמח לשמוע מה אתם חושבים.. אני יוצאת עם מישהו כבר קרוב לשנה, אני לפני שירות והוא שנה מעליי לפני גיוס. אנחנו יודעים שזה הולך לכיוון של חתונה ומאוד אוהבים אחד את השנייה. עברנו הרבה ביחד. יש לו לב טוב, מידות טובות ודרך ארץ ובדיוק עם מישהו עם כאלה תכונות אני רוצה לבנות בית. הבעיה היא המשיכה.. הבנאדם היה שמן ממש וירד קצת במשקל כח הוא ידע שזה מפריע לי. הוא לא ירד לרמה שהוא רזה, אבל הוא נראה הרבה יותר טוב. העניין הוא שהוא התחיל להזניח ולעלות במשקל שוב. אני יודעת כמה זה נשמע רע מצדי אבל בואו לא נהיה פוליטיקלי קורקט רגע. יש לי בעיה ממש קשה עם השמנה, ככה אני גם במשטר קשוח עם עצמי. אבל לגביו זה לא ממקום קיצוני. זה באמת פשוט להיות במשקל ממוצע. אתם לא יכולים להבין בכלל כמה זה כואב לאהוב בן אדם מעומק נשמתך אבל לא להמשך אליו.. עכשיו אני עושה המון הקרבות בשבילו. אבא שלי נגד הקשר ואני סופגת את זה כי אני באמת רוצה אותו כבעלי בעתיד בעזרת ה'. אבל קשה לי ככ עם זה.. מעבר לעניין המשיכה קשה לי להרגיש שאני מקריבה את היחסים שלי עם ההורים והוא לא יכול להתאמץ בדיאטה ולרדת קצת במשקל. מה יקרה כשהוא יצטרך לעשות מאמצים גדולים יותר בעבורי? אני עושה האמת הרבה בשבילו כי ככה זה בקשר ואני יודעת שהוא באמת אוהב אותי ורואה את העתיד שלנו ביחד וזה לא מסתדר לי.. משיכה זה חשוב בקשר, אני יודעת.. לא שיהיה דוגמן או משהו אבל שלא מעורר אצלי סלידה. דיברנו על זה הרבה והוא כל פעם ניסה וויותר אחרי כמה ימים. אין לי כח כבר לריב על זה ואני מרגישה נורא להיות במקום המתנשא של המטיפה. מה אני אמורה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לצערי, יש לך טעות בסיסית עמוקה וממנה נובעות מסקנות מזיקות. אני מצטט מדבריך: "קשה לי להרגיש שאני מקריבה את היחסים שלי עם ההורים והוא לא יכול להתאמץ בדיאטה ולרדת קצת במשקל".

החיבור שאת מחברת בין ההקרבה שאת מקריבה ובין הצפייה שגם הוא יקריב זו טעות נוראית. אנשים שמנים מתקשים מאוד לעשות דיאטה (אחרת הם היו כבר מזמן רזים) עבורם לעשות דיאטה זה מאמץ בלתי אפשרי.

ברוב המקרים, גם אם הם מצליחים להוריד משקל - בגלל שמישהו מאוד מאוד לוחץ עליהם - המשקל אחר כך עולה (אפילו יותר ממה שהיה קודם).

לכן המחשבה שלך שאם הוא לא מצליח להוריד משקל, זה סימן שהוא לא מוכן להקריב בעד הקשר ביניכם, היא טעות בסיסית שמאוד מזיקה לקשר ביניכם.

מאותה סיבה המסקנה שלך: "מה יקרה כשהוא יצטרך לעשות מאמצים גדולים יותר בעבורי?" שגויה לחלוטין. אפשר שהוא מוכן להוריד את השמים בעבורך - אבל דיאטה הוא לא מסוגל לעשות.

אחרי שתסלקי מלבך את המחשבות הרעות הללו. תבחני את הקשר במבחן פנימי וחיצוני.

במבחן פנימי: תביני שגם אם הוא מאוד אוהב אותך ומוכן לעשות הרבה בשבילך - אין מה לבחון אותו בכך שיצליח בדיאטה.

במבחן חיצוני: תשאלי את עצמך (שאלה לגמרי לגיטימית) האם המראה שלו ממאיס אותו בעיניך? אפשר שתהיה לכך תשובה חיובית ואז תודיעי לו בצער שאת לא מסוגלת להיות בזוגיות עם אדם שמן.

למרות שאפשר בהחלט להבין שמראה חיצוני ימנע אפשרות של קשר, אני מתפלל להצלחת הזיווג שלכם.

כתבות נוספות