מריבה עם בת זוגתי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/11/20 11:15 יז בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

אני פונה אליך כי אני מרגיש צער גדול ואינני יודע מה לעשות...

בזמן האחרון אני עובר שינויים רבים בחיי וקצת קשה לי להתסגל למציאות החדשה שנבנתה לי ולהתמודד עם הקשיים היום יומיים שלי.

אתמול בערב לאחר ריב עם בת זוגתי פניתי בבכייה לקב״ה בבקשה לסיום החיים...

פניתי מתוך צער וכאב גדול וייחלתי שכל הכאב ייגמר.

היום בבוקר לאחר שפסקה סערת הרגשות הבנתי את חומרת הבקשה שלי ואני מפחד שאולי היא באמת נענתה ע״י מלאכים רעים שקטרגו בשעת הבקשה...

אני מתחרט על כל מילה וניסיתי לעשות

תשובה - ולקבל עליי לעתיד בלי נדר להפסיק לבקש דברים נוראיים כאלה ולקדש את החיים.

תפילה - אמרתי קריעת שמע וקראתי מספר מזמורי תהילים.

וצדקה - שמתי מעט כסף בקופת צדקה.

אני לא רוצה שיקרו חס וחלילה דברים רעים לבת זוגתי לי ולמשפחותינו ואני עדיין עם תחושה רעה אצלי...

יש משהו נוסף שאפשר לעשות כדי לכפר על מה שקרה?

אני באמת מרגיש רע וחרטה על כל מה שקרה ומפחד שיקרה משהו רע ולא יהיה אפשר להחזיר את הגלגל אחורה...

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אחי היקר אתה נקרא "בעל תשובה" גמור על המעשה שעשית.

מה שהיה היה ואתה צריך להיות עם הפנים קדימה.

אל תהיה עבריין (מי שחי בעבר ולא מתנתק ממנו עבריין גם מלשון כעס)

לדעתי לאחר שנרגעת אתה צריך לחפש את שורש הבעיה בתחום הזוגיות ולטפל בה.

השורש נעוץ בשאלה האם אתם יודעים לריב?

האם אתם יודעים להקשיב אחד לשני?

האם אתם יודעים לגמור מריבה ?

האם אתם יודעים להתפייס ולאהוב?

התשובה על השאלות האלה ברמה העמוקה מצריכה ממכם לקנות כלים מקצועיים !!

צריך ללמוד איך להקשיב אחד לשני וצריך להשתשמש בכלים על מנת לא להגיע למצב הזה שוב.

אתה צריך להבין שהעבודה על המידות היא עבודת חיים ומכאן צריך להתקדם הלאה.

דפוס התנהגות תמיד חוזר על עצמו אז אולי כדאי לך להתחיל בלימוד של ספר מסילת ישרים על מנת להיות מודע למה שעובר עליך ועל מנת להתחיל לחפש קצה חוט לשינוי מידותי בחיים הזוגיים.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.