מקור לאמרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/07/21 14:30 כ באב התשפא

שאלה

שלום וברכה

אשמח לדעת איפה מופיעה האמרה הנל בתלמוד או בתנך:

"טובה מצווה אחת בסתר ממאה שלא בסתר"

והאם מדובר על כל מצווה?

אם אני מסתיר את זה שאני לומד תורה מההורים שלי נחשב לי כפי 100 כי זה בסתר?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אינני זוכר משפט על פי מאה, אולם יש הרבה משפטים בספרי, תלמוד אודות מעלת העושה מצווה בסתר.

הכוונה היא כלפי אחרים, אבל כלפי הורים צריך להיות גלויים ולספר להם את מעשיך שזה מוסיף להם נח"ר, וההורים מאד זקוקים לנח"ר מילדיהם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן