מעשר של נער

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/08/22 16:24 יד באב התשפב

שאלה

שלום וברכה,

אני שואלת את השאלה לגבי בני בן ה17 ++{עוד חודש 18...} .בני עובד בעבודה זמנית במשך 3 חודשים שלאחריהם יתחיל ללמוד בעז"ה במכינה קדם צבאית דתית. האם עליו לתת מעשר מהמשכורות? אנו גרים בנפרד מהאב ואני מחזיקה את הבית,

חיים מאוד בצמצום, הכסף שהוא מרוויח נשאר אצלו לטובת המשך הדרך . מה הסכום עליו לתת והאם יהיה מותר להשתמש בו לטובת שכר הלימוד שלו ?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מעשר כספים זה מנהג חיובי ורצוי לקיימו אבל רק מי שיש באפשרותו. אם אין כסף לפרנסה אין צורך לתת מעשר כספים, אלא צדקה. חובת צדקה קיימת בכל מקרה, כאשר בה עני לבקש צדקה או כמות מסוימת, אבל אין צורך לתת חומש.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ