מעשר כספים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/11/20 17:39 יד בכסלו התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שתי שאלות אם אפשר.

מידי חודש אני רגיל לתרום מעשר כספים מהמשכורת הצבאית וחומש מעסק שיש לי באינטרנט.

כל חודש אני תורם את הכסף לבית כנסת ספציפי שהרב של הבית כנסת אחראי מאוד להתחזקות שלי בשנה האחרונה.

בגלל הקורונה, מתחילת ספטמבר לא תרמתי מעשר כי לא הלכתי לבית כנסת הזה מחודש ספטמבר ופעם הבאה שאלך תהיה רק בדצמבר.

השאלה שלי היא האם אני יכול לתרום את המעשר והחומש של כל החודשים שלא הייתי ולהביא הכל בדצמבר? וזה יחשב לי כאילו הפרשתי תרומת מעשר כדין?

שאלה שניה - לרוב אני רגיל לעגל בחישוב תרומות החומש כלפי מעלה, זאת אומרת שאני לא תורם בול חומש אלא קצת יותר מחומש, האם זה בסדר? או שחייב למדוד על השקל?

תודה רבה!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ראוי מאד לתת עבור החודשים שלא הייתה בבית הכנסת, אמנם אין כאן נדר, אבל נראה כנדר שכל חודש תביא חומש לבית הכנסת, ולכן יש להשלים את החודשים

החשבון צריך להיות מדויק, אבל אם הפערים קטנים מאד אין להקפיד שכל אדם מוחל על כך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן