שאל את הרב

מוסר עבודה - ימי מחלה עבור קורונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/10/21 16:24 טז בחשון התשפב

שאלה

לרב שלום וברכה,

לצערי אני מאומתת לקורונה, לקראת סוף הבידוד ב"ה. מן הסתם יש לי בזמן הבידוד אישור מחלה.

חלק מהזמן הרגשתי לא טוב ועכשיו, לקראת הסוף, אני מרגישה כבר בסך הכל טוב.

יחד עם זאת, הייתי ממש רוצה עוד לנוח ולהתאושש - נראה לי שזה יהיה טוב לבריאות שלי, במיוחד אחרי מחלה שעברתי (ואני גם בהריון).

בעיקרון, מבחינה טכנית, הייתי יכולה לעבוד מהבית אולם אני מרגישה שזה יגזול ממני כוחות שהייתי רוצה לאגור לפני שאני חוזרת לעבודה.

אציין שאני עובדת במקום עם הרבה עומס וגם ככה מאוד קשה לי מהבחינה הזו.

בנוסף, העבודה שלי היא במגזר הפרטי כך שבכל מקרה במקרה של מחלה אני מפסידה תמיד יומיים - על היום הראשון לא משלמים ועל הימים השני והשלישי - על כל אחד 50%. אני מאמינה שכך גם יהיה במקרה הזה.

כמו כן, במקרים אחרים הרבה פעמים נשארתי יום אחד כלא הרגשתי טוב/על מחלת ילד או יומיים ואז כבר הגעתי בגלל שהיו לי דברים חשובים ולא ניצלתי את מלוא ההחזרים (אם הייתי נשארת גם יום שלישי, רביעי) אז כמובן שהייתי מקבלת יותר.

אני מאוד משתדלת להיות ישרה, אבל מרגישה שזה כבר גובל ב"להיות צדיק יותר מהאפיפיור".

גם ההגדרה של ימי מחלה לפי החוק זה שאין מסוגלות לעבוד בגלל ליקוי גופני - הרבה פעמים זה לא שלא מסוגלים לחלוטין (הרי כמעט תמיד אפשר להגיש לא כ"כ טוב ולעבוד בקושי) אלא זה פשוט לא סביר..

אשמח לשמוע מה הרב חושב שצריך לעשות.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ההתאוששות היא חלק בלתי נפרד מהריפוי, ולכן כעיקרון הדבר אפשרי ואפילו נכון.

לא מכוח הנימוקים של יום ראשון או שני לא משלמים (זה ההסכם, ועל כן אי אפשר לבנות על זה), או בגלל פעמים קודמות, אלא בשל האמת העובדתית ביחס לריפוי.

ברם, צריך להיזהר שלא לנצל זאת שלא כדין.

ולכן, אם מדובר ביום או יומיים להתאוששות – טוב שתעשי זאת.

אך לא יותר, אם זה לא חלק מהמחלה.

כל טוב ובריאות

כתבות נוספות