מה ענין גלגול הנשמה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 20/04/22 15:07 יט בניסן התשפב

שאלה

שלום וברכה. מעסיקה אותי השאלה היכן ההגינות בנושא גלגול נשמה.

הרי אומנם הנשמה נשארת אך הגופים משתנים. למה זה נכון לומר לאדם, X- ש(לצורך העניין) נולד עיוור, ''בגלגול הקודם שלך, ראית מראות אסורים, לכן נולדת עיוור עמ''נ לתקן את זה'' הרי אותו אדם, X - (גוף בלבד, ללא נשמה) לא עשה כלום! אלא האדם (גוף בלבד,ללא נשמה) הקודם לו, Y, עשה עבירה וראה מראות אסורים.

כמו כן השאלה נשאלת גם על תיקונים בעולם הזה.

מקווה שזה מובן.

תודה רבה וערב טוב

תשובה

שלום רב

בחיים שלנו בעולם הזה איננו רואים ולא מבינים הרבה דברים וחשוב לדעת שלא כל דבר אנו יודעים

אפילו בגשמיות הגמרא אומרת שישנם המוני יצורי חיים שאיננו רואים אותם בכלל והם נמצאים בין אדם לאדם

על אחת כמה וכמה לא בענינים נסתרים שרק יחידי סגולה בכל הדורות ידעו והבינו מה הם סודות הנשמות והגלגולים.

אנו יודעים שישנם גלגולי נשמות ורבותינו אמרו לנו ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם שזהו סוד הנשמות בעולם ורבינו הארי זל כתב על כך על ידי תלמידו המהרח"ו ז"ל את שער הגלגולים ויש ספר הרוחות מספרות לחכם רבי יהודא פתיה ועוד העוסקים בענינים אלו.

באופן עקרוני עלינו להבין מה שרבינו הרמח"ל מלמדנו בספריו ובפרט בקל"ח פתחי חכמה שהשם יתברך הוא הטוב האמיתי והוא חפץ להטיב עמנו וההטבה השלימה והמושלמת רק הוא יתברך יודע מהי וכיצד להביאה על האדם .

איש לא יכול להגיד לך היום שכך וכך קרה לפלוני בגלל כך וכך והם הנסתרות להשם אלקינו

וחלילה וחס השם יתברך אינו מכריח אדם חלילה וחס ללכת בדרך לא טובה כי האלקים עשה את האדם ישר.

והוא ורק הוא יודע מהו משפט הנשמות ומה תיקונן ומה צריך לעשות עם כל נשמה ונשמה הן לפני רדתה לארץ הן לאחר רדתה והן לאחר עלותה השמימה .

צדיק וישר ונאמן הוא השם יתברך וכל מה דעביד רחמנא לטב עביד.

עלינו להסתכל על הנגלות לנו ולבנינו לעשותם.