מה זה שם ע"ב שבו מתגלה השם?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/04/21 17:09 כה בניסן התשפא

שאלה

מה זה שם עב שבו מתגלה השם??

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום

שם ע"ב (72) זה שם שבו הקב"ה מתגלה בעולמו

ישנם 2 סוגי שם ע"ב שאני מכיר.

האחד מוזכר בתלמוד הבבלי בדברי רשי במסכת סוכה משנה בדף מה עמוד א ורש"י מפרש את העניין כך:

"אני וה"ו - בגימטריא אנא ה' ועוד משבעים ושתים שמות הן הנקובים בשלש מקראות הסמוכין בפרשת ויהי בשלח ויסע וגו' ויבא בין מחנה ויט משה את ידו ושלשתן בני שבעים ושתים אותיות ומהן שם המפורש אות ראשונה של פסוק ראשון ואחרונה של אמצעי וראשונה של אחרון וכן בזה הסדר כולן השם הראשון והו וי"ו של ויסע ה"א דכל הלילה וי"ו דויט ושם השלשים ושבע הוא אני אל"ף דמאחריהם ונו"ן ראשון דהענן בחשבון של מפרע ויו"ד דרוח קדים".

שיטה זו של רש"י בהבנת שם ע"ב נקראת "ישר הפוך ישר" כלומר אות מפסוק ראשו ישר ואות מפסוק שני מהסוף ואות מפסוק שלשי ישר וכל שלישיית אותיות יוצרת שם מסויים שהוא משמות הקודש.

ויש שיטה נוספת לצירוף האותיות והיא צירוף של כל אות משלושת הפסוקים לפי "הסדר הישר".

כלומר השם הראשון הוא ווו השם השני הוא ייי השם השלישי הוא סב"ט הרביעי הוא עא"מ וכ"ו .

את השמות האלו אסור להגות ולכל שם יש נוקוד מיוחד משלו ש"מניע" את השם ונותן לו את הצליל הנכון

השמות האלו מודפסים בסידור הרש"ש בעיניין של קריאת שמע.

שם ע,ב השני הוא שם הויה במילוי האות יוד. שזה יוצר את הגימטריה של המספר 72. זה שם רוחני גבוהה מאוד .

התחום הזה נקרא תחום של סודות התורה ולא כל אדם יכול ללמוד את זה והוא רחום יכפר.

בברכה,

עוזיאל אליהו