מאשר יגורתי באלי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/05/22 14:32 כד באייר התשפב

שאלה

שלום,

רציתי לשאול לגבי משפט שמאוד מטריד אותי לאחרונה ואני חושבת עליו המון

המשפט ״מאשר יגורתי באלי ״ .

יש לי פחד בהרבה דברים אפ זה על בריאות ההורים תמיד, שאף מחלה לא תבוא ועוד.. וכששמעתי את המשפט הזה זה רק הפחיד אותי יותר כי הבנתי שהדבר שאני מפחדת ממני יבוא אלי

וקשה לי להפסיק לפחד במיוחד אחרי המשפט הזה

מה עושים המצב כזה ?

תודה , נעמי

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הרב קוק כותב בעניין זה (בספר מדבר שור כד)

"בכל נפש של כל יחיד שם השי"ת שתהי' בנפש סגולה שמתהוית ע"י דרכיו ומעשיו, ואותה הסגולה פועלת על הוצאת הדברים מן הכח אל הפועל, ובהתחזקות הסגולה הפעולות נכונות לצאת אל הפועל ובהתרפות הסגולה הדבר מתרפה ואין הפעולות עומדות הכן להתפעל. וציור הדבר מחזיק הסגולה, כענין מ"ש חז"ל על ההוא גברא דמפחד: "יסורים בעי ההוא גברא לאתויי אנפשי' דכתיב: "כי פחד פחדתי ויאתיני" וגו', "

עד כאן הוא מסביר כדברים שלך - שאדם עלול להביא על עצמו את מה שהוא מפחד ממנו. אבל מיד בהמשך מביא הרב קוק את הפתרון הנכון:

"וכמו כן הוא לטובה. ע"כ גדול ערך דיבור בין לטוב בין להפכיו, ובין ברכת הדיוט בין קללתו אמרו חז"ל שלא תהא קלה בעינינו, כי כשהסגולה עומדת בנפש מוכנת לפעול צריכה מעורר ומוציא מן הכח אל הפועל... וסוף כל הדברים הסגולה מוכרחת לצאת מן הכח אל הפועל. אבל הזכרתה והייחול אלי' מחזקתה, א"כ היא נכונה יותר אל פעולתה עי"ז..."

כאשר אדם מזכיר ומציין בפיו את הטוב שהוא מבקש - בקשת הטוב ברוח ובחומר, הבריאות, השמחה והאושר מועילה באותה מידה להשפיע את הטוב הזה לאדם.

מה שעושים מתפללים ומבקשים מד' טוב, בריאות ופרנסה, חיים ושמחה, התעלות ודבקות - כך מביאים את כל הטוב הזה על עצמך.

האמת היא שלא צריך להתאמץ, צריך רק לכוון בבקשות שבתפילה וברכת המזון.

לדוגמה ברכה רביעית בברכת המזון: "שבכל יום ויום הוא הטיב הוא מטיב הוא יטיב לנו..." אמן!