למי מצביעים

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 30/12/18 01:19 כב בטבת התשעט

שאלה

שבוע טוב

הרב אני מבולבל לגמרי ממה שקורה במדינה ובייחוד אצל הדתיים והחרדים למי אני מצביע?

תשובה

שבוע מבורך.

אחד הסימנים שלא מופיע בשולחן ערוך הוא הבחירות לכנסת.

אמנם יש לנו רמב"ם בהלכות מלכים אך הוא עוסק במלכות העתידית של המלך המשיח.

מזל שאין שולחן ערוך על פוליטיקה כי כולם היו מצטטים אותו ומסלפים את דבריו השכם והערב.

לדעתי הרבנים אינם צריכים להביע עמדה פוליטית וכך אני אישית נוהג ולא אחרוג ממנהגי גם לא בתשובה זו אבל הפוליטיקאים חושבים אחרת והם מגייסים רבנים לטובת הענין.

אבל יש דבר אחד מוזר בייחוד הפעם.

לציבור הדתי בישראל יש שלושה מגזרים מוצהרים.

א. דתיים לאומיים .

ב. חרדים ספרדים

ג. חרדים אשכנזים.

מן ההגיון היה ששלושת המגזרים הללו היו צריכים להתאחד למפלגה אחת .

מדוע?

השבת הכשרות ערכי היהדות שמירת תורה ומצוות בתי כנסת מקוואות רבנים דיינים שייכים לכולם.

אז למה לא לייצג אותם תחת קורת גג אחת?

אלא מאי?

לכל קבוצה יש דברים יחודיים אז תהא מפלגה אחת עם שלוש, קבוצות וכל קבוצה תייצג את הייחודי לה כאשר כולם מייצגים את העיקר והמשותף.

מה קורה בפועל?

כל מגזר כזה מכיל היום כמה וכמה תת מפלגות חדשות וישנות וכל מגזר שסוע ומרוסק.

לא מסוגלים להתאחד

העם מוכן מסוגל רוצה אבל לא הפוליטיקאים כי אותם מעניין תחום צר ביותר.

מן הראוי להצביע למפלגה שהתורה יקרה לה על כל חלקי ותחומי התורה

כעת אינני רואה בכלל מי הן המפלגות שתהיינה עד הבחירות הבאות.

לכן נמתין לראות ולשמוע ואולי להשתעשע מהריסוק הכללי איך שכל מגזר מתפלג ומתאבד.

סביר להניח שביום הבחירות כבר נדע מי המפלגה הטובה ביותר ואם לא תהיה כזאת כפי שמסתמן עכשיו לאור השנאת חינם המצויה אצל שלושת המגזרים בינם ובתוכם

נבחר במפלגה הכי פחות גרועה.

ולוואי והקדוש ברוך הוא ישלח לנו סוף סוף את המלך המשיח עליו יש לנו הלכות פסוקות והוא יהא מקובל על כולנו.