למה ה׳ שולח לי נסיונות כל כך קשים?

חדשות כיפה רבני בית הלל 08/09/19 15:30 ח באלול התשעט

שאלה

כמעט כל חיי ה׳ שולח לי נסיונות כל כך קשים ואני עומד בהם וככל שאני עומד בהם הוא שולח לי נסיונות יותר קשים ? איך מתמודדים עם זה?

אני יודע שה׳ שולח נסיונות לאדם שיכול להתמודד איתם אבל איך אפשר להתמודד עם נסיונות שנהיים יותר קשים ויותר קשים !

לחברים שלי אין נסיונות כאלה קשים לי יש תנסיונות היותר קשיים למה זה קורה?

תשובה

שלום וברכה,

הדרך לעמוד בנסיון קשורה באפשרות שלנו לשנות את דרך ההסתכלות שלנו על הניסיון. לדוגמה: אדם רב עם אישתו כל הזמן, הוא יכול להסתכל על כך כדבר נוראי, או שהוא יכול לראות בכך קרש קפיצה לשיפור יכולות התקשורת בינו לבינה. הנסיונות שאנו עוברים בחיינו אינם קלים, אבל דרך ההסתכלות שלנו יכולה לשנות את האופן שבו הם נחווים, ולהמתיק במקצת את הקושי שאנחנו עוברים.

בהצלחה רבה.