ללא נושא

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/03/09 12:34 ד בניסן התשסט

שאלה

יש לי ילדה בת 2 וחצי שזקוקה לתרופות מונעות אסתמה יומיומיות, ללא תרופות אלו, היא עלולה לעבור התקפי אסתמה.לפי רשימת התרופות הכשרות לפסח,תרופות אלו לא רשומות (רק במינונים של מבוגרים בלבד). היא זקוקה לטבליות לעיסה וסירופ(סינגולאייר 4 מ"ג, וסירופ אריוס). מה עלי לעשות בפסח?? יש לציין כי אם היא לא מקבלת את התרופות ברציפות- ההגנה מתערערת והיא עלולה לעבור התקפי אסתמה.

תשובה

תתני לה את התרופות אבל לא עם כפית שאתם משתמשים בפסח, עדיף כף חד פעמית שנזרקת בכל פעם וכן רצוי לתת זאת לא במטבח.
אסטמה זה פיקוח נפש ואפילו אם החמץ הוא בטעם הסירופ לא נראה להחמיר לילדה בגיל זה. כאשר תגדל [מגיל 6נצטרך לחפש תחליף]
חג שמח ורפואה שלימה
דודל וי