ללא נושא

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 01/05/08 20:23 כו בניסן התשסח

שאלה

מה זה גוג ומגוג??זה ממממממממממש מפחיד אותי,כל מה שיקרה שהמשיח יבוא...מה יקרה??

תשובה

שלום!
אני מעתיק את דברי הרמב"ם בהלכות מלכים:
"יֵרָאה מפשוטן של דברי הנביאים שבתחילת ימות המשיח תהיה מלחמת גוג ומגוג ושקודם מלחמת גוג ומגוג יעמוד נביא ליַשֵׁר ישראל ולהכין לבם שנאמר "הנה אנכי שולח לכם את אליה" וגו'... וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו שדברים סתומין הן אצל הנביאים גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו ... ועל כל פנים אין סדור הויית דברים אלו ולא דקדוקיהן עיקר בדת ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות ולא יאריך במדרשות האמורים בענינים אלו וכיוצא בהן ולא ישימם עיקר שאין מביאין לא לידי יראה ולא לידי אהבה".
למסקנה, לא כדאי לחשוב על נושא זה יותר מדי. זה לא נותן כלום. צריך להתרכז בדברים המוטלים עלינו לעשות: לעבוד את השם בלימוד תורה, בתפילה, בגמילות חסדים, ולהאמין בביאת המשיח ובימי המשיח ובכל עיקרי היהדות.