ללא נושא

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 20/06/06 18:04 כד בסיון התשסו

שאלה

שלום רב!

יש לי 3 שאלות:

1 כשהוכלים לבית מלון אז יש בחדר פנקס ועט ומן דף קרטון שבו כתוב את השם של המלון והוא מקופל בצורה שיעמוד אז מותר לקחת את הפנקס והקרטון? ומה אם לקחתי?

2. הייתי אצל חברה שלי והישתמשתי בטוש של אח שלה ונראה לי שהיא אמרה שהוא מסכים (ולא שאלה אותו) אבל היא היתה קטנה ובטח סתם אמרה (זה היה כשהייתי קטנה לפני כמה שנים נראה לי)והשתמשתי זה גזל?

3.לפעמים כשהולכים עם קבוצה מאורגנת לסופרלנד לונה פארק פארק מים וכדומה אז לקבוצה זה עולה זול והקבוצה נשארת עד שעה מסוימת (נגיד בקיטנה לא נשארים עד מאוחר) ויש בנות שנשארות מעל לשעה שהקבוצה נשארת אז זה מותר?

תודה רבה וכל הכבוד על מלאכת הקודש!!!

תשובה

לשואלת שלום,
1. פנקס במלון - מותר לקחת.
2. שימוש בטוש - לא נורא, שכן אין בני אדם להקפיד על שימוש מועט כזה.
3.אין להישאר מעבר לזמן מבלי ליידע את האחראי ולקבל את הסכמתו.
בברכה,
רונן לוביץ